Μια μουσική διαδρομή ανάμεσα σε δύο πόλεις αλλά και βασικούς σταθμούς της ζωής της, την Αθήνα και το Παρίσι, θα αποτελέσει η εμφάνιση της ερμηνεύτριας Όλγας Βενέτη στον Ιανό, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια επιχειρεί να φέρει κοντά τις δυο μεγάλες της αγάπες: τα ελληνικά και τα γαλλικά τραγούδια, σε ένα αισθαντικό πρόγραμμα για πιάνο και φωνή, γεμάτο από τραγούδια που αγαπά. Ανάμεσα τους και κάποια ελληνικά που τραγουδήθηκαν διασκευασμένα στα γαλλικά αλλά και το αντίστροφο.

Κομμάτια μεγάλων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος), ανεπανάληπτων φωνών (Edith Piaf, Lara Fabian, Charles Aznavour, Μελίνα Μερκούρη, Μαίρη Λίντα), συνθέτουν τη μουσική υπόκρουση σε ένα γοητευτικό μουσικό trip που για πιάνο και φωνή.

Δίπλα τους και το τραγούδι «Για σένα», το οποίο ηχογράφησε και κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες.

Μαζί της στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος, ενώ θα συμμετέχει ερμηνευτικά ο διακεκριμένος τενόρος και δάσκαλος της, Σταμάτης Μπερής.

Η Όλγα Βενέτη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μουσική (Δίπλωμα Μονωδίας) στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με καθηγητή το Γ. Ζερβάνο. Παρακολούθησε ακόμη σεμινάρια φωνητικής στο Μιλάνο με καθηγητή το D. Matsola. Ως χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Φ.Σ. Παρνασσός, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, και αλλού.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Έναρξη: 21:30

Ιανός
Σταδίου 24 – Αθήνα
τηλ. 210 3217810

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here