Γράφει η Μάτα Λίτου
Φωτογράφηση: Ιωάννα Μπρατσολιά

Σάββατο βράδυ στον Ιανό της Σταδίου, η άμεση και συμπαθέστατη Ηρώ ήρθε με φόρα στη θέση του πιάνου, μας καλησπέρισε και από τις πρώτες κιόλας νότες βρήκε «Κατευθείαν καρδιά». Παρά τα πολλά χρόνια που μετράει δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως ακόμη και σήμερα όταν βγαίνει στη σκηνή ξεκινάει με ένα σχετικό τρακ!

Με τραγούδια από τον ομώνυμο δίσκο όπως το «Μη με προδώσεις» και το «Γιατί έτσι είναι η ζωή» ξεκίνησε τη βραδιά, σε μουσική της ίδιας και στίχους δια χειρός Ελεάνας Βραχάλη. Ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα μίξη δικών της και ξένων κομματιών όπως το «Viva la Vida» και ένα μικρό tribute όπως αστειευόμενη είπε η ίδια, στην Ελεάνα με τα τραγούδια «Να μείνεις εδώ» και «Θέλω να αφεθώ».

irw_live_2014_12_002

Δεν γινόταν φυσικά να παραλείψει τα αγαπημένα μας «Έτσι είμαι εγώ» και το «Θα σ’αγαπώ». Μετά βάλαμε πλώρη με μουσικές Χατζιδακικές ενώ αργότερα μοιραστήκαμε  κι άλλα αγαπημένα όπως τον «Αμλετ της Σελήνης», το «Όνειρο ήτανε», το «Όταν έχω εσένα» και το «Φίλα με» του Σταμάτη Κραουνάκη.

Στο δεύτερο μέρος η τραγουδίστρια εμφανίστηκε συνοδεία μπουζουκιού και κιθάρας ακολουθώντας ένα λαϊκό ρεπερτόριο που δεν μας έχει συνηθίσει ενώ μας τόνισε πως «Το λαϊκό είναι στάση ζωής και όχι απλά ακούσματος». Μας πήγε πολύ πίσω με τραγούδια που είτε λόγω ηλικίας δεν έχουμε προλάβει είτε απλά ξεχάσαμε αλλά εκείνη αγαπάει πάρα πολύ.

irw_live_2014_12_008

Ξεκίνησε με το τραγούδι «Πόσο σου πήρε ο ουρανός» της Δήμητρας Γαλάνη που συνήθιζε να το τραγουδάει στον πατέρα της ενώ προηγήθηκαν οι μουσικοί που με τους «Χαρταετούς» του Χατζιδάκι μας πέταξαν ψηλά! Ακολούθησαν πολύ νοσταλγικές μελωδίες όπως το «Άνθρωποι μονάχοι», το «Συγνώμη που σ’ αγάπησα πολύ», το «Μ’ άφησες σαν πόλη» της Αλεξίου, τις «Μέλισσες» της Βελεσιώτου και πιο βαριά λαϊκά όπως τις «Μοίρες» της Τσανακλίδου. Αυτή η «οικογενειακή» και ζεστή βραδιά έκλεισε με το τραγούδι της τελευταίας σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, το «Εγώ για δύο».

irw_live_2014_12_004

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner.gr από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here