31/10/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Μίνα Θεοχάρη
www.musiccorner.gr

Τα βράδια της Τρίτης η σκηνή του club του Σταυρού του Νότου ανήκει σε ένα αγαπημένο της παιδί, τον Γιώργο Μυλωνά. Τον Γιώργο Μυλωνά σίγουρα θα τον έχετε πετύχει είτε σε κάποια μουσική σκηνή της Αθήνας, είτε στους «Ήρωες» της Ελένης Γκασούκα, είτε θα τον θυμάστε σαν το μουσικό τηλεοπτικό ταίρι της Γκίζας στο «The Giza Bar». Και ακόμα και αν δεν έχει συμβεί τίποτα από όλα αυτά, θα έχετε σιγοτραγουδήσει κάποια στιγμή «άσε ένα ψέμα σου, στα μάτια μου, στα χείλη, στο λαιμό μου…». Ναι αυτός είναι ο Γιώργος Μυλωνάς και κάθε Τρίτη τον απολαμβάνουμε στο γνωστό club ανάμεσα στη Φραντζή και τη Θαρύπου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούσαμε τα 2 πρώτα τραγούδια του προγράμματος μιας και ήταν ολοκαίνουρια! «Όταν νυχτώνει» και «Διάφανη Πόλη», πιο ρομαντικό το πρώτο, πιο φευγάτο το δεύτερο, μπαίνει στην κατηγορία αυτών των τραγουδιών του Μυλωνά που σου αποπνέουν μια ελευθερία… Το πρόγραμμα κινήθηκε σε πιο rock ρυθμούς με αρκετά σχόλια του τραγουδοποιού για την επικαιρότητα, πάντα όμως με το γάντι! «Κλόουν την Τετάρτη, την Κυριακή νεκρός» για όσους δουλεύουν (συντριπτική μειοψηφία από τους παρευρισκόμενους!), «I am mine» των Pearl Jam και ακόμα ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο «Σύννεφα» όπου όπως μας το περιέγραψε ο ίδιος «Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σ’ έναν άνθρωπο είναι να του δώσεις ελπίδα και να την πάρεις πίσω».

Η συνέχεια έγινε με τη συνδρομή της Άννας Φραγκούλη, όπου μαζί με την Ορέστη Πλακίδη στα πλήκτρα αποτελούν το μουσικό σχήμα Daydream και μας ταξίδεψαν με πολύ ενδιαφέροντα μουσικά ακούσματα. Και με ένα medley από τραγούδια της φωτιάς από Springsteen και Cash (I’m on fire/Ring of fire) πήγαμε στο δεύτερο μέρος!

Η αρχή έγινε με τους Daydream και την Άννα στο μικρόφωνο με επιλογές όπως το «Teardrop» των Massive Attack και το «Across the Universe». Στη συνέχεια ο Γιώργος Μυλωνάς που ευχαρίστησε για το support τόσο τους φίλους του που ήταν εκεί (ναι ο Λεωνίδας Μπαλάφας και ο Πάνος Μουζουράκης έκαναν κερκίδα!) αλλά και τον κόσμο που τον έχει στηρίξει, αφιερώνοντας τους το «Baba oh Riley» των Who. Ακούσαμε επίσης επιλογές από Dylan, Dead Kennedys, Ozzy Osbourne και ενδιάμεσα δικά του κομμάτια αγαπημένα όπως το «Με κυνηγάει ο χρόνος» και το «Θα ‘ρθω να στο πω».

Και επειδή κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν ποτέ στη σκηνή βρέθηκε για ακόμα μια φορά δίπλα στο Γιώργο Μυλωνά ο Πάνος Μουζουράκης για ακόμα ένα «Man on the moon» ερμηνευμένο και από τους δύο και αμέσως μετά «Let it be» μαζί και με το Λεωνίδα Μπαλάφα. Εικόνες από τα παλιά όταν εμφανίζονταν και οι τρεις σε κάποια άλλη σκηνή κάπου στην Αθήνα.

Χωρίς encore λοιπόν μιας και το απεχθάνονται, η βραδιά συνεχίστηκε για λίγη ώρα ακόμα. Με κιθάρες, χαμηλά φώτα αφεθήκαμε και εμείς στη μαγεία της νύχτας και της μουσικής. Εσείς;

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here