(Χορηγός Επικοινωνίας)

Είναι η πιο κρύα κυριακάτικη νύχτα του Νοέμβρη έως τώρα, ωστόσο η ατμόσφαιρα στο Koo Koo στο Γκάζι είναι θερμή! Ο ιδιαίτερος χώρος σε προδιαθέτει για ένα ανάλογο πρόγραμμα και γύρω στις 23:30, η έναρξή του επιβεβαιώνει τις υποψίες. Ο Στέλιος Δάβαρης ανεβαίνει στη σκηνή για να παίξει ο ίδιος στο πιάνο το “Wild Horses” των Rolling Stones, το οποίο ερμηνεύουν μαζί με τη Βικτωρία Ταγκούλη, ενώ ακολουθεί το υπέροχο “Across the Universe” των Beatles.

Αμέσως μετά ακούγεται η πρώτη καλησπέρα και η παράσταση συνεχίζεται κυρίως με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία των δύο καλλιτεχνών. Δεν λείπουν όμως και κάποιες εμπνευσμένες διασκευές, όπως αυτή που προκύπτει από το «πάντρεμα» του “Whole Lotta Love” των Led Zeppelin με το «Μέτρησα» του Νίκου Ζούδιαρη. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός προσφέρει στη Βικτωρία Ταγκούλη την ευκαιρία να μάς δείξει μονομιάς τόσο τη δυναμική σκηνική της παρουσία, όσο και την ερμηνευτική της ευαισθησία. Η θεατρικότητα και το μπρίο της απογειώνονται στο κλείσιμο του πρώτου μέρους, όταν τραγουδά μαζί με τους θεατές – ανάμεσά τους βρισκόταν και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη – τη «Βόλτα Αλλιώτικη», από τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Φωτοβόλτα».

Το δεύτερο μέρος ανοίγει με τη Βικτωρία και τα «Μάτια Γκρίζα», ενώ μαζί με τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου, ο οποίος τη συνοδεύει στο πιάνο, ερμηνεύουν τη «Ζημιά», αποσπώντας θερμό χειροκρότημα. Πέρα από τον ταλαντούχο Θεοδώρου και η μπάντα (Γιώτης Παρασκευαΐδης, Guido de Flaviis, Πέτρος Φατής, Χρήστος Κεχρής) συμβάλλει με καίριο τρόπο στη δημιουργία ατμόσφαιρας.

Η επιστροφή του Στέλιου Δάβαρη στη σκηνή σηματοδοτείται από ένα τραγούδι που φαίνεται να του αρέσει πολύ: “Englishman in New York” και το κοινό τραγουδά με μια φωνή τον στίχο “Be yourself no matter what they say”.

Ο Στέλιος ερμηνεύει επίσης τον «Λύκο», ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από τη νέα δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει, ενώ αποδεικνύει πόσο τον εκφράζουν τα τραγούδια των Active Member, ερμηνεύοντάς τα λιτά, μόνο με πιάνο. Παίζει επίσης συχνά κιθάρα και τα ντουέτα τους με τη Βικτωρία στο “Falling” και το “Need You Now” συγκαταλέγονται στις ωραιότερες στιγμές της βραδιάς.

Λίγο πριν από τις 02:00, η παράσταση φθάνει στο επίσημο τέλος της με τους δύο καλλιτέχνες να ερμηνεύουν το επίκαιρο “They Don’t Care About Us” του Michael Jackson.

Για το ανκόρ, μάς χαρίζουν δύο αγαπημένα τους τραγούδια: Το “Someone Like You” της Adele η Βικτωρία και το «Πόθοι Aδιέξοδοι» του Ζούδιαρη ο Στέλιος, το οποίο έχει ερμηνεύσει πρώτη η Δήμητρα Γαλάνη.

Μετά το τέλος της παράστασης, η Βικτωρία Ταγκούλη και ο Στέλιος Δάβαρης απάντησαν στις ερωτήσεις του Music Corner. Να τι μας είπαν:

Music Corner: Φαίνεστε πολύ διαφορετικοί. Θέλετε να μού πείτε λίγο πώς ταιριάξατε;
Στέλιος Δάβαρης: Τη Βικτωρία δεν τη γνώριζα, είχαμε πει μόνο ένα γεια σε μια συναυλία που είχαμε βρεθεί πολλοί καλλιτέχνες μαζί. Καθαρά από ένστικτο, τη βρήκα αργότερα και της είπα: «Νομίζω ότι εμείς οι δύο μπορούμε να κάνουμε κάτι όμορφο». Εκείνη μου απάντησε αμέσως θετικά κι έτσι προέκυψε αυτή η συνεργασία!

Music Corner: Τα μελλοντικά σας σχέδια ποια είναι;
Βικτωρία Ταγκούλη: Ο Στέλιος είναι τώρα στο στούντιο, για τον δεύτερό του δίσκο. Εγώ ετοιμάζομαι να κάνω και κάποια προσωπικά live στον Πυρήνα, τον Φεβρουάριο και εννοείται ότι συνεχίζουμε μαζί εδώ στο Koo Koo τις Κυριακές του Δεκέμβρη.

Στέλιος Δάβαρης & Βικτωρία Ταγκούλη με τη δημοσιογράφο του Music Corner, Μαρία Αβραμίδου...

Music Corner: Ποια είναι η πιο ωραία σας στιγμή όταν βγαίνετε στη σκηνή;
Στέλιος Δάβαρης: Όταν πια έχω χαλαρώσει κι αρχίσω να απολαμβάνω συνειδητά όλα τα συναισθήματα που νιώθω όταν τραγουδώ, σε συνδυασμό με τη διάθεση του κοινού και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται.
Βικτωρία Ταγκούλη: Για μένα είναι η στιγμή που ταιριάζουμε όλοι μαζί και με την μπάντα και προχωράμε παρέα με το κοινό. Όταν γινόμαστε όλοι μια φωνή, συμβαίνουν πράγματα μαγικά!

Music Corner: Παρότι η εποχή μας είναι δύσκολη και απαισιόδοξη, συνεχίζετε να ονειρεύεστε;
Βικτωρία Ταγκούλη: Ακριβώς επειδή είναι δύσκολη η εποχή, οφείλουμε να ονειρευόμαστε. Νομίζω ότι αυτό θέλουν να πετύχουν όλοι, να μας κάνουν να κλειστούμε μέσα μας, να κλειστούμε στα σπίτια μας, να μη βγαίνουμε. Πιστεύω ότι ειδικά τώρα πρέπει να μοιραζόμαστε συναισθήματα με τους άλλους ανθρώπους. Η μουσική αποτελεί έναν τρόπο να συνδέει τους καλλιτέχνες μεταξύ τους αλλά και με το κοινό και αυτή η επικοινωνία, μας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Μπορεί να είμαστε πιο στενά οικονομικά, αλλά δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ουσία, το να έρχονται δηλαδή οι άνθρωποι κοντά και μέσω της μουσικής.
Στέλιος Δάβαρης: Συμφωνώ απόλυτα. Αυτή είναι η ουσία: να ανταμώνουμε και να μοιραζόμαστε συναισθήματα…

—————

Δείτε επίσης, το δελτίο τύπου του προγράμματος http://www.musiccorner.gr/?p=32730

—————

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here