Σε διπλό CD κυκλοφορεί ο σπουδαίος κύκλος τραγουδιών του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη“Μια Θάλασσα Γεμάτη Μουσική” (σε ποίηση Δήμητρας Μαντά) όπως επίσης και τους “Χαιρετισμούς” (σε ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη, Αγγελικής Ελευθερίου και Μίκη Θεοδωράκη).
Δύο έργα που ανήκουν στα Προδομένα Έργα, όπως ο ίδιος ο συνθέτης τα αποκαλεί, της περιόδου 1980 – 2000.
Ο Μίκης Θεοδωράκης εμπιστεύθηκε για τις ενορχηστρώσεις και τις μεταγραφές των έργων τον “πρεσβευτή” της μουσικής του, όπως ο ίδιος έχει αποκαλέσει δημόσια, τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή.
korkolis_manousaki_2016_01_001
Στην ερμηνεία των τραγουδιών η εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της, μόλις πριν δύο χρόνια (!) ερμηνεύοντας Μίκη Θεοδωράκη (“ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ” – Χρυσός δίσκος).Αυτή η μοναδική και πολυτελής κασετίνα περιέχει και το αριστουργηματικό έργο με τίτλο “Μικρή Σουίτα για Πιάνο” σε μία από τις σπάνιες ηχογραφήσεις του.
Γι αυτό το διπλό CD ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε:
Αγαπητοί μου Σοφία και Στέφανε,
Η συγκίνηση και η χαρά μου για το νέο CD είναι μεγάλη.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για το νέο υπέροχο δώρο που μου προσφέρατε.
Θέλω να ελπίζω ότι το κοινό, διεθνές και προ παντός ελληνικό, θα εκτιμήσει την αναγέννηση αυτών των δύο ξεχασμένων κύκλων τραγουδιών μου, όχι μόνο για την υψηλή στάθμη του μεγάλου ταλέντου σας αλλά και για το υψηλό σας ήθος.
Σας ευχαριστώ και σας χαιρετώ με αγάπη,
Μίκης Θεοδωράκης
28.10.2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here