Μια ξεχωριστή συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από την εξαιρετική «Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας», με τις μοναδικές ερμηνείες της Ελένης Πέτα, του Σπύρου Κλείσσα και της Δήμητρας Σταθοπούλου.

Μίμης Πλέσσας – ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, με βαθιά γνώση της ιστορίας της μουσικής, με σημαντικό, μεγάλο και πολυεπίπεδο έργο που έχει βραβευθεί δεκάδες φορές εντός και εκτός Ελλάδας.

‘Έχει γράψει μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις και διεύθυνε με έργα του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο.

Τιμήθηκε επανειλημμένα με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ενώ το έργο του “Ο Δρόμος” (στίχοι Λ. Παπαδόπουλου) κατέχει αναμφισβήτητα την πρώτη θέση πωλήσεων στην Ελληνική Δισκογραφία.

Στο Θέατρο Ρεματιάς θα απολαύσουμε ένα πρόγραμμα με τραγούδια που είναι στη βιωμένη μνήμη μας, τα αγαπούν όλες οι γενιές ακροατών και έχουν συνοδεύσει σημαντικές στιγμές της ζωής μας!

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελεάνα Πλέσσα

Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας:
Γιώργος Παχής μπουζούκι – υπεύθυνος ορχήστρας
Χρήστος Βιδινιώτης μπουζούκι
Γιώργος Παπαχριστούδης πιάνο
Γιάννης Καλκάνης τύμπανα
Χρήστος Περτσινίδης κιθάρα
Γιάννης Πλαγιαννάκος κοντραμπάσο
Δήμος Πολυμέρης ακορντεόν

Τετάρτη 3 Ιουλίου
ώρα 21:00

Θέατρο της Ρεματιάς, Χαλάνδρι

Με δωρεάν κράτηση στο more.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here