Μια από τις πιο παραγωγικές στιγμές του διανύει ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Πέρα από τις μουσικές κυκλοφορίες που παρουσιάζει μέσα από το προσωπικό του label “Solo” για τη Feelgood Records, με πρόσφατο δείγμα το τραγούδι «Πετάω» με τη συμμετοχή του Πάνου Μουζουράκη και της Μαρίζας Ρίζου, συνθέτει παράλληλα μουσική για θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, που θα πρωταγωνιστήσουν στο καλλιτεχνικό σκηνικό τους επόμενους μήνες.

xristodoulopoulos_giannis_dt_2014_12

Η συνεργασία του με το Εθνικό θέατρο και τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο στην παράσταση του έργου «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζον Φόρντ, σε δική του πρωτότυπη μουσική.

Ήδη ανέβηκε στο θέατρο Αλίκη, το έργο «Ντόλλυ η προξενήτρα» του Θόρτνον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, όπου και εδώ υπογράφει τη μουσική.

Για τη μεγάλη οθόνη, έχει αναλάβει την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια για την κινηματογραφική μεταφορά της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», που θα σκηνοθετήσει ο Βασίλης Μυριανθόπουλος. Η ταινία αναμένεται με ανυπομονησία την 1 Ιανουαρίου 2015.

Πίσω στα δισκογραφικά, αναμένεται με την καινούργια χρονιά μια νέα πολύ μεγάλη συνεργασία του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, αυτή τη φορά με τον Μανώλη Λιδάκη. Πρόκειται για μια συνεργασία που υλικό της θα συμπεριληφθεί και στο album που ετοιμάζει εδώ και καιρό ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, με συμμετοχές της Τάνιας Τσανακλίδου, της Μαρίζας Ρίζου, του Πάνου Μουζουράκη σε τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει («Δυό Ψυχές», «Πετάω»), αλλά και σε νέα τραγούδια με τη συμμετοχή μερικών από των σημαντικότερων Ελλήνων ερμηνευτών.

Τραγούδια του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου έχουν ερμηνεύσει καλλιτέχνες όπως οι Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιάννης Πάριος, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλλα , ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Άννα Βίσση, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και πολλοί άλλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here