«Αυτή η γη έχει φωνή!» μια Μουσική Παράσταση – Αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή το ομώνυμο τραγούδι σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

Με ερμηνευτές τους Βασίλη Σκουλά, Μελίνα Ασλανίδου, Στάθη Νικολαΐδη, Αλέξη Παρχαρίδη, Δημήτρη Καρασαβίδη, Κώστα Αγέρη.

Οι δύο δημιουργοί έχουν καταθέσει επίσης το άλμπουμ «Ξεριζωμός», τραγούδια του οποίου θα διανθίσουν – μεταξύ άλλων – την παράσταση. Τραγούδια του σήμερα που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και “διαβάσματα” που ψηλαφίζουν τη μοίρα και τα θέλω τα σύγχρονου Έλληνα “παντρεμένα” με τα ανεκτίμητα κλασικά διαμάντια της μουσικής μας ρίζας.

pontos_afisa_2015_04_001

Τραγούδια με φρέσκο αγέρα και ήχο, που κουβαλούν μνήμες και θύμησες του χτες. Δημιουργίες που μιλούν για μικρές και μεγάλες στιγμές: της χαράς, του κεφιού, του έρωτα, του χωρισμού, της λύτρωσης. Δίνουν απάγκιο και ελπίδα στα “δύσκολα”, ξορκίζουν το κακό, γλεντάνε τους καημούς και αλαφρώνουν την καρδιά με το βλέμμα να ρίχνει λοξές ματιές σε χρόνους “κεντημένους” όταν το τραγούδι ήταν το “ψωμί” και η “ψυχή” του λαού μας.

Πολύτιμα και ανεκτίμητα τα δώρα τους, αληθινά γιατρικά, σμιλεμένα με ατόφιο μεράκι από χαρισματικούς μαστόρους. Κεντημένα με συναίσθημα και εκφραστικότητα, με σεβασμό και νοσταλγία αλλά με “σύγχρονη” διάθεση και ευρηματικό χαρακτήρα, με μελωδίες και φράσεις που ψαχουλεύουν βιώματα και όνειρα, βαθιά ριζωμένα στο dna μας, με ερμηνείες που λειτουργούν ενωτικά και “ιαματικά” στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015
Ώρα 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1

Τιμές εισιτηρίων: 35€, 30€, 25€, 15€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here