Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο Pedro Bromfman πανηγύρισε την πρωτιά στο World Series of Poker και την κατάκτηση του χρηματικού επάθλου που το συνόδεψε. Θα περίμενε κανείς ότι το έπαθλο σε μετρητά που κέρδισε ο Βραζιλιάνος θα τον έκανε χαρούμενο, όμως για έναν επαγγελματία με το δικό του εκτόπισμα, τα χρήματα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Για τους περισσότερους το όνομα του Bromfman δεν λέει κάτι. Πρόκειται όμως για έναν άνθρωπο που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο Χόλιγουντ με τη μουσική που έχει γράψει για μεγάλες παραγωγές όπως το RoboCop, αλλά και πιο πρόσφατα στο Netflix με τις σειρές Narcos και Max Payne 3. Ο Bromfman γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο πριν ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μουσική. Πέρασε στο πεδίο της παραγωγής, αλλά πάντα τον τραβούσαν τα παιχνίδια με τράπουλα. Έπαιξε αρκετά από αυτά, όμως όταν έμαθε καλά την ορολογία πόκερ, αποφάσισε να ρίξει εκεί την προσοχή του.

Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει άλματα προόδου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ έλαβε μέρος στο World Series of Poker του 2019, όπου τερμάτισε έκτος στο μεγαλύτερο live τουρνουά της καριέρας του ως τότε κατακτώντας το σχετικό έπαθλο. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, ο Bromfman απέδειξε ότι εκτός από τις τέχνες έχει ταλέντο και στον αθλητισμό: έλαβε μέρος στο ίδιο τουρνουά και πήρε την πρωτιά, μαζί με το έπαθλο των 294.616 δολαρίων! Ο Bromfman φυσικά δεν είναι ο μοναδικός μουσικός που έχει περάσει με επιτυχία από το πράσινο τραπέζι.

Ο Steve Albini έχει αναμφισβήτητα κερδίσει μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους της μουσικής βιομηχανίας, ως ιδρυτής του Electrical Audio στο Σικάγο, με αριθμό ηχογραφήσεων που ξεπερνάει τα 1.500 άλμπουμ και με ιστορικές συνεργασίες, όπως εκείνες με τους Nirvana και τους Pixies. Εκτός από την αγάπη του για τη μουσική, ο Albini δεν άργησε από νωρίς να ανακαλύψει την αγάπη του και για το πόκερ, αφού μεγάλωσε παίζοντας χαρτιά με την οικογένειά του. Το χόμπι του πέρασε και σε επαγγελματικό επίπεδο, με τη συμμετοχή του στο «World Series of Poker».

Το grunge δείχνει να αγαπάει το πόκερ, αφού και ο Jerry Cantrell, γνωστός ως ιδρυτής, βασικός κιθαρίστας και κύριος τραγουδοποιός του συγκροτήματος Alice in Chains από το Seattle, δείχνει να έχει αξιοσημείωτες ικανότητες στο πράσινο τραπέζι. O Cantrell, εκτός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε παιχνίδια μαζί με άλλους θρύλους της ροκ, είναι και ιδιοκτήτης ενός μπαρ στο Λας Βέγκας, που ονομάζεται «Dead Man’s Hand».

Ο Scott Ian, των Anthrax, είναι από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς που έγινε επαγγελματίας παίκτης πόκερ. Το ενδιαφέρον του για το πόκερ εκτοξεύθηκε στο «Rock & Roll Celebrity Tournament» του VH1, όταν κέρδισε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και μεγάλα ονόματα του ροκ. Μετά τη μεγάλη νίκη του, αποφάσισε να αναπτύξει το ταλέντο του και την ικανότητά του, εκτός από τη μουσική, και στα διαδικτυακά παιχνίδια πόκερ.

Το rap δεν λείπει από τη λίστα. Ο Nelly, παγκοσμίως γνωστός ράπερ, δεν περιορίζει το ταλέντο του στο στούντιο, μιας και είναι γνωστός παίκτης πόκερ, με συμμετοχές σε πολλά από τα μεγαλύτερα τουρνουά πόκερ στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των «World Series of Poker» και «PokerStars Europe». Ο Stormzy, επίσης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ραπ αυτή τη στιγμή και εκτός από το κερδισμένο Brit Award στο διαμέρισμά του, στο Chelsea, απολαμβάνει σε φωτογράφηση και έναν γύρο πόκερ με τους φίλους του.

Τέλος, η τραγουδίστρια Joni Mitchell, περισσότερο γνωστή για τα «Big Yellow Taxi» και «Woodstock» κατέχει εννέα βραβεία Grammy. Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ζωγράφος και φανατική παίκτρια πόκερ. Η αγάπη της Μίτσελ για το πόκερ είναι γνωστή, όχι μόνο από τα διάφορα ντοκουμέντα που την ήθελαν να παίζει σταθερά σε όλες τις περιοδείες της, αλλά και από τους δικούς της στίχους. Το κομμάτι «Help Me» του 1974, μιλάει για την αγάπη της για «έναν αγωνιστή και έναν παίκτη», ενώ στο «Song for Sharon» τραγουδά για το πώς είναι ικανή να κρατήσει την ψυχραιμία της στο τραπέζι του πόκερ, αλλά όχι και στην αγάπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here