31/10/2011
www.musiccorner.gr

“The road has stories…
…Listen to them!”

Folk, rock & roll, country, tango και pop μελωδίες, επηρεασμένες από τους ήχους της πόλης, από τους RΕΜΙ.

Οι REMI είναι μια νέα ελληνική μπάντα που έχει κάνει την εμφάνισή της τον τελευταίο χρόνο (2011) στις μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά και κάποιων ευρωπαϊκών πόλεων. Τον αγγλόφωνο στίχο καθώς και τη μουσική, η οποία περιέχει έντονα στοιχεία folk, rock n’ roll και country, υπογράφει ο τραγουδοποιός και ιδρυτής του σχήματος, Άγγελος Κυπριανός.

Ο ίδιος είχε ήδη ξεκινήσει μόνος του από το 2009 να μελοποιεί αληθινές ιστορίες από τη μουσική του δρόμου αλλά και από τα ταξίδια που έκανε με αυτή την αφορμή σε πόλεις της Ευρώπης. Τα τραγούδια του πρώτου album με τίτλο “Street Serenade” γράφτηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο, ενώ ο δίσκος ηχογραφήθηκε σε ένα αυτοσχέδιο ερασιτεχνικό στούντιο, με τη βοήθεια φίλων και γνωστών μουσικών, μεταξύ των οποίων και κάποια από τα σημερινά μέλη της μπάντας.

Τo σχήμα REMI πήρε τη σημερινή του μορφή το Μάρτιο του 2011, όταν ο Άγγελος Κυπριανός είχε πια συναντηθεί με όλα τα μέλη της μπάντας (Γεράσιμο Ζαβιτσάνο, Ηλιάνα Κορέτση, Δώρα Θανοπούλου, Δημήτρη, Μάνια, Δανάη Μωραΐτη), με σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης δουλειάς. Όλοι μαζί ξεκίνησαν μια διαδικασία ενορχήστρωσης των κομματιών με την προσθήκη διαφόρων οργάνων και φωνητικών. Έτσι, η δουλειά πήρε μια πιο ομαδική/ορχηστρική μορφή, ενώ ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας μπήκαν στη φιλοσοφία της μουσικής του δρόμου. Σε κοινή πορεία πια άρχισαν να παίζουν πότε όλοι μαζί και πότε τμηματικά, τόσο σε μουσικές σκηνές όσο και στο δρόμο της Αθήνας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Μέχρι σήμερα οι REMI έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και live clubs της Αθήνας, έχουν βγάλει το πρώτο τους album, έχουν γυρίσει ένα μουσικό video clip καθώς και 3 documentaries. Μεταξύ των άμεσων μελλοντικών τους σχεδίων είναι και η ηχογράφηση του δεύτερου album, τραγούδια από το οποίο ήδη παρουσιάζουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις, καθώς και η πραγματοποίηση ταξιδιών σε διάφορες πόλεις και χώρες του κόσμου.

Μια σημείωση…
«Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος… Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985 και μεγάλωσα στις Σπέτσες. Είμαι τραγουδοποιός, γράφω μουσική και στίχους για αληθινές ιστορίες ανθρώπων που γνώρισα ή άκουσα και με άγγιξαν με κάποιο τρόπο. Έχω πάρει μέρος σε musicals και rock όπερες, καθώς επίσης σε δισκογραφίες μουσικών σχημάτων. Είμαι επίσης μουσικός του δρόμου, δεν ξέρω πότε ξεκίνησε να είναι σημαντικό κομμάτι μου, αλλά κάπως έγινε και μέχρι τώρα το νιώθω σωστό. Όποτε μπορώ ταξιδεύω στον κόσμο παίζοντας μουσική στο δρόμο, αναζητώντας νέες ιστορίες και υλικό για να γράψω μουσική.

Υπήρξα τυχερός με τους ανθρώπους στη ζωή μου και κάπως καταλήγω να συναναστρέφομαι με τους σωστούς ανθρώπους. Όταν λέω σωστούς, εννοώ ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, ανθρώπους με ψυχή, χωρίς να σημαίνει αναγκαστικά δημιουργικούς ανθρώπους ή καλλιτέχνες. Είναι άνθρωποι που ζουν τις ζωές τους με ένα τρόπο που βγάζει νόημα, ότι και αν σημαίνει αυτό. Υπήρξα επίσης τυχερός διότι είχα πάντα καλούς μουσικούς δίπλα μου. Άτομα που καταλαβαίνουν τη δουλειά μου και διατίθονται να δώσουν ένα κομμάτι της ψυχής τους για να φέρουν αυτό που κάνουμε σε ένα νέο επίπεδο.

Γράφω αρκετή μουσική, οι μελωδίες έρχονται συνέχεια στο κεφάλι μου, τα λόγια όχι τόσο, αλλά και πάλι νιώθω δημιουργικός κάθε μέρα. Τη στιγμή που θα καταλάβω ότι δεν έχω τίποτα να πω, θα σταματήσω να δημιουργώ. Βλέπω ανθρώπους να τεντώνουν πράγματα που δεν τεντώνονται παραπέρα και με λυπεί. Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα για τα οποία μπορεί κάποιος να γράψει μουσική αλλά εγώ νιώθω ευάλωτος μόνο σε μερικά και για αυτά διατίθομαι να γράψω, αλλίως δεν υπάρχει προσωπική γωνία όψης, συνεπώς δεν υπάρχει και λόγος έκφρασης. Τα πεδία μπορεί να αλλάζουν, αλλά το θέμα θα είναι πάντα ίδιο, είτε είναι δράμα, ρομάντζο, έμπνευση ή επιβίωση, θα είναι πάντα για την ανθρωπότητα, τη μία πλευρά της ή την άλλη…»

– Άγγελος Κυπριανός

Άγγελος Κυπριανός: Φωνή, κιθάρα
Ερμάνια Φαλλιέρα: Φωνή
Ηλιάνα Κορέτση: Βιολοντσέλο
Δανάη Μωραϊτη: Βιολί
Γεράσιμος Ζαβιτσάνος: Τύμπανα
Δημήτρης Λάππας: Μπάσο
Δώρα Θανοπούλου: Ακορντεόν

Nueva Trova
Αθηνάς & Βλαχάβα 9 – Μοναστηράκι
Κυριακή 6 Νοεμβρίου – Ώρα: 22.00
Είσοδος Ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here