Μετά τις τρεις τελευταίες ξεχωριστές εμφανίσεις του Toubanaki Music Projects (Δεκέμβρης 2018), η Αγγελική Τουμπανάκη και οι συνεργάτες της έρχονται ξανά στον πολυσυλλεκτικό μουσικό τους κόσμο, στον Σταυρό του Νότου club (10, 17 και 24 Φεβρουαρίου 2019).

Η βοκαλίστρια και ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη, για δεκατέσσερα χρόνια, χαράζει, με εκλεκτούς φίλους μουσικούς, διαδρομές στην Contemporary Vocal, World και Electronic Jazz, με στόχο την ελευθερία και πηγαία χαρά που προσφέρει η συλλογική καλλιτεχνική συνύπαρξη και μέθεξη.

toumpanaki_afisa_2018_12_001

Στο «Toubanaki Music Projects» καταθέτει το πάθος της για τον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό με ετερόκλητα μουσικά είδη. Παρουσιάζει ειδικότερα πρωτότυπες συνθέσεις, τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και σκοπούς από την παράδοση των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Ανατολίας, τα οποία αναμειγνύει με Jazz αρμονία και crossover διάδραση.

Το τσιγγάνικο Gelem, η θρυλική μεξικάνα Llorona, η Φάτα Μοργκάνα του ποιητή, η Τρυγόνα της πολυφωνίας, το τραγικό Strange Fruit συνδέονται μέσα από την ερμηνευτική αισθητική και ενορχηστρωτική προσέγγιση της Αγγελικής και των συνεργατών της.

Την ομάδα αποτελούν δεξιοτέχνες μουσικοί: Βασίλης Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθης Άννινος στο πιάνο, Απόστολος Καλτσάς στο μπάσο, Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα.

Επιπλέον, κάθε Κυριακή ένας διαπρεπής καλεσμένος. Την πρώτη (10/2) ο Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ), την δεύτερη (17/2) ο Βασίλης Κώστας από τη Βοστώνη (λαούτο) και την τρίτη 24/2 ο Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν) και το πενταμελές πολυφωνικό συγκρότημα Terra Voce (Αντιγόνη Στάππα, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Προκοπίου, Μαρίνα Ξαφολίδη, Μελίνα Χάρρις).

Ηχοληψία: Σωτήρης Παπάκος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Μπράτσης
Φωτογραφία & Σχεδιασμός Αφίσας: Ελευθερία Άνθη

10, 17 και 24 Φεβρουαρίου 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here