21/4/2011
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Οι Αναχάπαρα είναι ένα ελληνόφωνο alternative rock σχήμα που δημιουργήθηκε από τους Πάρη και Γιάννη Πιχαρίδη στη Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για τη δημιουργία των Αναχάπαρα, συμπίπτει με τα πρώτα τους χρόνια ως φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και παίρνει τελικά μορφή τον Σεπτέμβριο του 2004, όταν δημιουργούν ένα νεανικό σχήμα και παίζουν σε συναυλίες και μουσικές σκηνές, πότε μόνοι τους, πότε με καλεσμένους επώνυμους καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής.

Το 2006 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κράτα Κάτι από το Σκοτάδι» (3Pi®, Protasis). Το album έλαβε καλές κριτικές το το τραγούδι «Του Εχθρού μου το Φιλί» ξεχώρισε αμέσως από ένα σύνολο εννέα τραγουδιών. Το 2008 κυκλοφορούν το CD Single «SINIORITA Single» (3Pi®).

Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Ξημερώνει» (PanVox, Lyra) και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε δική τους μουσική, στίχους και ενορχήστρωση καθώς και μία υπέροχη ηλεκτρική διασκευή τους στο τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Όπου φυσάει ο άνεμος».

Ο ήχος τους, που κινείται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ και της ηλεκτρικής μπαλάντας, είναι έντονος, ρυθμικός και οι στίχοι τους σύγχρονοι και άμεσοι, χαρίζοντας μας τραγούδια γεμάτα ένταση και συναισθήματα.

Line Up:
Πάρης Πιχαρίδης : Guitars, Vox
Γιάννης Πιχαρίδης : Guitars, Vox
Στέφανος Κοπανάκης : Bass
Νίκος Μοίρας : Drums

@ Vinilion
Έκτωρος 92 & Μενελάου, Ίλιον / Αθήνα
Τηλ.: 2102692640 // Website: www.vinilion.gr

Σάββατο 30 Απριλίου 2011 [30/04/2011]
Με τραγούδια από την δισκογραφία τους αλλά και αγαπημένα τραγούδια παιγμένα μέσα από την δική τους ματιά.

Είσοδος: Ελεύθερη (+ δώρο CD)
Doors Open: 21:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here