Ο Νίκος Κουτσούρης ασχολείται με τη μουσική από τα 17 του έτη, παίζοντας μπουζούκι. Είναι τραγουδοποιός και μουσικός κυρίως εγχόρδων μουσικών οργάνων (κιθάρα, τζουρά, μπαγλαμά, γιουκαλίλι, μπουζούκι, μαντολίνο).

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Ρίξε τα αστέρια» και κυκλοφόρησε την 1η Δεκέμβρη του ’18 από τη μουσική εκδοτική εταιρία Ε.Μ.Σ.Ε. Ο δίσκος περιέχει 11 τραγούδια, φτιαγμένα με πολύ μεράκι και αγάπη. Η μουσική ανησυχία, εμπειρία, αλλά και οι σημαντικές συνεργασίες του δημιουργού, έρχονται να μας δείξουν μέσα από τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις του Γιάννη Πασακαλίδη, την ποιότητα, την αμεσότητα, και ένα μουσικό συναίσθημα, μεταδίδοντας νοσταλγικές εικόνες.

Εκτός από τον ίδιο, συμμετέχουν ερμηνευτικά οι: Πέτρος Βεντουρής, Μικαέλα Δαρμάνη, Ανδρέας Δημητρέλης, Ηλίας Μαυροσκούφης, Γιώργος Μητρογιαννόπουλος, Μάνθος Σάββαρης, Γεωργία Κοκορίγκου, Έλενα Ραπτάκη, και Δέσποινα Χερουβή.

Στίχους έχουν γράψει οι: Ηλίας Δήμου, Ηλίας Μάστορης, Ανθή Μητροπέτρου, και Ελένη Τζιαμουράνη.

Το τραγούδι με τίτλο «Ρίζες» είναι το πρώτο single του δίσκου, σε μουσική του ίδιου του Νίκου Κουτσούρη και στίχους της Ανθής Μητροπέτρου. Ερμηνεύουν ο συνθέτης και ο νέος τραγουδοποιός, Ηλίας Μαυροσκούφης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here