23/7/2014
www.musiccorner.gr

Ο Νίκος Ξυδάκης, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, θα βρεθεί σε διάφορα σημεία της χώρας το φετινό καλοκαίρι, συμμετέχοντας σε μια σειρά σημαντικών παραστάσεων.

Έναρξη στις 25 Ιουλίου που θα βρεθεί στα Υακίνθεια, για να παρουσιάσει μαζί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων τους δύο δρόμους του Ερωτόκριτου. Αφορμή της συνάντησης είναι το έτος El Greco, του μεγάλου κρητικού ζωγράφου της Αναγέννησης. Τα Υακίνθεια φέτος τιμούν τη μνήμη ενός άλλου μεγάλου εκπροσώπου της Αναγέννησης, του Βιτσέντζου Κορνάρου με τον Ερωτόκριτο, που πέθανε το 1614 – ίδια χρονιά με τον El Greco.

Στις 27 Ιουλίου, ανοίγει το Φεστιβάλ Σερίφου 2014.

Μαζί του θα βρίσκονται οι μουσικοί:
Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο
Δημήτρης Χουντής: σαξόφωνο
Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα
Φώτης Μυλωνάς: φλάουτο

Στις 9 Αυγούστου, θα βρεθεί στο Φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα, μαζί με τη Νάνα Μπινοπούλου και τους μουσικούς:

Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο
Δημήτρης Χουντής: σαξόφωνο
Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα
Γιάννης Μουτσάκης: κρουστά
Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι

Στις 17 Αυγούστου, μαζί με τον Βασίλη Ρακόπουλο, θα παρουσιάσουν μια ιδιαίτερη παράσταση στο Παλαιό Δημαρχείο Προυσσού.

Μαζί τους οι μουσικοί:
Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο
Δημήτρης Χουντής: σαξόφωνο
Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα

xydakis_2014_07

Η μουσική του Νίκου Ξυδάκη, καθώς έχει ζήσει τα παιδικά του χρόνια στο Κάιρο, φέρει την ευωδιά της ατμόσφαιρας της Ανατολής, αλλά και στοιχεία της Δύσης. Με τους εξαιρετικούς συνεργάτες και μουσικούς του, ο Ξυδάκης θα μας ταξιδέψει με τις μελωδίες του, ξεκινώντας από την «Αρχή των Τραγουδιών» και συνεχίζοντας με σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του, ξεδιπλώνοντας μία αγαπημένη του μουσική διαδρομή, από την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» στα τραγούδια της Σαπφούς και στο «Γρήγορα η ώρα πέρασε», από το «Ερωτικό» του Ν. Λαπαθιώτη σε τραγούδια που συνέθεσε σε στίχους και ποιήματα των Γ. Βιζυηνού, Μ. Γκανά, Δ. Καψάλη, Θ. Γκόνη.

Κάθε συναυλία θα έχει το διαφορετικό και ιδιαίτερο χρώμα της, ανάλογα με τη θεματολογία της κάθε παράστασης και του κάθε φεστιβάλ, με διαφορετικά τραγούδια, ορχηστρικές συνθέσεις, συμπράξεις με σημαντικούς συνθέτες, σολίστες και ερμηνευτές, αλλά πάντα με τον ιδιαίτερο τρόπο του Νίκου Ξυδάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here