8/7/2013
Γράφει η Γιάννα Παναγιωτοπούλου
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Φτάνοντας στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 3 Ιουλίου, με αφορμή την συναυλία του Παύλου Παυλίδη και των B-Movies, αντίκρισα έναν χώρο λιτό, με έντονη βλάστηση για τα αθηναϊκά δεδομένα. Καθώς η ατμοσφαιρικότητα αποτελεί βασικό στοιχείο της μουσικής του Παυλίδη, είχαν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις ώστε ο τραγουδοποιός να συνοδεύεται απο το ανάλογο σκηνικό. Έτσι, διακριτικά εφέ φωτισμού αναδείκνυαν τις ελιές που αποτελούσαν το φόντο της σκηνής, αλλά και τα πεύκα που βρίσκονταν απέναντι από αυτή, ενώ τη σκηνή ανά διαστήματα πλημμύριζαν κύματα λευκού καπνού…

pavlidis_live_2013_07_01

Το πρόγραμμα έδινε την εντύπωση πως αποτελούνταν από δύο νοητές ενότητες. Πρώτη ενότητα ήταν η παρουσίαση σχεδόν όλων των κομματιών του album «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ακολούθησε η δεύτερη, η οποία περιελάμβανε κομμάτια τόσο από όλη την δισκογραφική πορεία του Παύλου Παυλίδη με τους B-Movies, όσο και από το σύνολο των albums της εποχής των Ξύλινων Σπαθιών. Υπήρχαν ωστόσο μικρές παρεμβολές τραγουδιών από την τελευταία τους δουλειά «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί», όπως το τραγούδι «Μαίρη» που το κοινό έχει δεχτεί με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

pavlidis_live_2013_07_08

Αναγκαστική παρέκκλιση από τα αρχικά σχέδια αποτέλεσε η πλήρης απουσία του album «Ξεσσαλονίκη». Αυτό συνέβη γιατί η συναυλία έπρεπε να λήξει νωρίς λόγω παραπόνων ορισμένων κατοίκων της γύρω περιοχής. Η επιλογή των τραγουδιών μπορεί να χαρακτηριστεί ταυτόχρονα ανατρεπτική αλλά και προβλέψιμη μιας και από τη μία δεν ακούστηκαν ορισμένα κομμάτια–σταθμοί όπως για παράδειγμα τα «Ατλαντίς» και «Ο κηπουρός». Ακούστηκαν όμως τα εξίσου επιτυχημένα: «Αερικό», «Ό,τι θες εσύ», «Μόχα», «Λευκή Καταιγίδα» κ.α . Παρ’ όλα αυτά ο ενθουσιασμός του κοινού -το οποίο κάλυπτε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα- ήταν αδύνατο να κρυφτεί. Αλλά για να είμαστε και ειλικρινείς η διάρκεια της συναυλίας θα έπρεπε να είναι σχεδόν η διπλάσια για να μπορέσουν να ακούσουν όλοι το αγαπημένο τους τραγούδι, κάτι δηλαδή ανέφικτο!

pavlidis_live_2013_07_13

Αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος, ήρθε η στιγμή να μιλήσω για μπάντα και τραγουδιστή. Σε ό,τι αφορά την μπάντα, η μακροχρόνια συνεργασία αυτών των μουσικών είναι φανερή στη σκηνή αφού υπάρχει οικειότητα και άψογη επικοινωνία. Επίσης ενδιαφέρον μου προκάλεσε η διαπίστωση πως ο,τι μουσικό εφέ ακούσαμε έβγαινε από το στόμα του πληκτρά Ορέστη Μπενέκα με λίγη βοήθεια βέβαια από το kaoss pad! Σε ό,τι αφορά τον τραγουδιστή τα πράγματα είχαν ως εξής: ο Παυλίδης ήταν ευδιάθετος, ενώ τον διακατείχε μία υπερδιέγερση, η οποία τον οδηγούσε άλλοτε σε ξέφρενο χορό επί σκηνής κι άλλοτε σε έντονη φωνητική και εκφραστική θεατρικότητα. Αξιοσημείωτη είναι η στιγμή πού κατέβηκε από τη σκηνή, πλησίασε τα προστατευτικά κάγκελα χορεύοντας και δίνοντας το χέρι του στο κοινό που βρισκόταν εκεί. Όπως είναι φανερό, το  επικοινωνιακό κομμάτι ήταν εξίσου επιτυχημένο και εκτός των άλλων παρακινούσε τον κόσμο, με τον ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού, να βιώσει τα κομμάτια όπως κι εκείνος!

pavlidis_live_2013_07_23

Κάπως έτσι κύλησαν δύο ώρες, πήγε περίπου δώδεκα και η συναυλία έφτασε στο τέλος της αφήνοντας μας την αίσθηση πώς θέλαμε λίγο ακόμα… Αναμφίβολα όμως, ζήσαμε μια όμορφη βραδιά γεμάτη αγαπημένα ακούσματα!

Οι B-Movies είναι οι:
Τόλης Δεληγιάννης (μπάσο)
Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα)
Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα)
Θανάσης Τζίνγκοβιτς (ηλεκρική κιθάρα)

————–

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here