Μια βραδιά που θα μας κάνει θαλασσοπόρους, μέσα απ΄τα λεπτά αγγίγματα των χορδών τους και των δικών μας χορδών. Με επιρροές από ζωντανούς μουσικούς πολιτισμούς απ΄άκρου σ΄άκρον, περιγράφεται ο έρωτας, αέρινος και γήινος όπως αυτός αιώνια εκδηλώνεται χωρίς να γλιτώνει κανείς.

Ο Αντώνης Απέργης έρχεται στον Αστερίσκο την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου σε ένα πρόγραμμα με ολοκαίνουργια τραγούδια και συνθέσεις, αλλά και παλαιότερα πολυαγαπημένα.
Συνθέτης και στιχουργός, αλλά και εξαιρετικός μουσικός (δεξιοτέχνης νυκτών οργάνων, όπως η κιθάρα και το ούτι, αλλά και το κανονάκι), ο Αντώνης Απέργης ετοιμάζει τον «Παράδεισο» μια νέα δισκογραφική εργασία, την έβδομη κατά σειρά, που έρχεται με μια λιτή αρμονία, απλούστατη ενορχήστρωση, στίχους μεταφυσικού περιεχομένου και μια θαυμάσια, ανεπιτήδευτη φωνή, ως βασική ερμηνεύτρια, την Λουκία Αλευρά.

Ο Αντώνης Απέργης, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Ένας δίσκος με σόλο ούτι ήταν η πρώτη του δισκογραφική παρουσία. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Κώστα Παυλίδη στο «Βγάλε φτερά και πέτα», όπου έγραψε τη μουσική και τους στίχους, όπως και στο «Ποια γη και ποια πατρίδα». Ενορχήστρωσε δίσκους του Πέτρου Δουρδουμπάκη και της «Οπισθοδρομικής κομπανίας». Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τη μουσική και τα τραγούδια του με το δικό του συγκρότημα. Στη δισκογραφία του ανήκουν ο «Ίκαρος» με ορχηστρική μουσική, «Το στεφάνι» με τη Σοφία Ασσυχίδου και «Νύχτα με αστέρια» με τη Λιζέτα Καλημέρη και τον Κώστα Παυλίδη.

Αντώνης Απέργης, κιθάρα
Λουκια Αλευρά, φωνή
Άγγελος Πολυχρονου, κρουστά
Μουχτάρης Γεωργης, κόντρα μπάσο

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου
Έναρξη 21:00

Aστερίσκος
Αγίου Δημητρίου 16 – Ψυρρή
Tηλ. 215 215 9799

Γενική είσοδος για το live 5€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here