Γράφει ο Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογράφιση: Μάριος Γκούβας

Περνώντας από τη  Φραντζή σχεδόν καθημερινά, μία αφίσα μου τράβηξε την προσοχή τις τελευταίες ημέρες : « Ευστάθιος Δράκος – Joanna Drigo , Δευτέρα 30 Μαρτίου , Σταυρός του Νότου Club».  Με μια πρώτη σκέψη η μέρα και η ώρα της εκδήλωσης μου φάνηκαν απαγορευτικά. Στη συνέχεια βέβαια, η περιέργεια να παρακολουθήσω από κοντά τη συνεργασία δύο τόσο ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, με οδήγησε να περνάω την πόρτα του Σταυρού το βράδυ της Δευτέρας.

drigo_drakos_live_2015_03_025

«Έχουμε ετοιμάσει ένα ρεπερτόριο με τα δικά μας κυρίως κομμάτια διασκευασμένα ακουστικά , με τη συνοδεία από ακορντεόν και κοντραμπάσο. Έχουμε προσθέσει και κάποιες αγαπημένες διασκευές, οι οποίες είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες, ώστε να ταιριάζουν και με τα υπόλοιπα τραγούδια της βραδιάς.», ήταν τα λόγια που μας είπαν ,αφού τους επισκεφτήκαμε στα καμαρίνια ,  ο Στάθης και η Joanna  για το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει και συνέχισαν, «Γνωριστήκαμε πριν από δύο καλοκαίρια σε ένα φεστιβάλ στη Σύρο όπου έτυχε να παίξουμε λίγο παρέα και ήταν πολύ ωραία. Δεν έτυχε να κάνουμε μέχρι στιγμής κάποια συνεργασία, απλά είδαμε ότι υπάρχει χημεία μεταξύ μας και σαν καλλιτέχνες και σαν άνθρωποι, οπότε κάποια στιγμή θα συνέβαινε και απλά συνέβη τώρα!»

drigo_drakos_live_2015_03_009

Πράγματι, παρά τις αναποδιές που έτυχαν κατά τη διάρκεια του live – κάποιος πρέπει όντως  να τους είχε ματιάσει  – οι δύο καλλιτέχνες μας παρουσίασαν στη σκηνή για περίπου δύο ώρες αυτό για το οποίο μας είχαν μιλήσει. Ένα πρόγραμμα ακουστικό , που ήθελες να κλείσεις τα μάτια και να ταξιδέψεις, αποτελούμενο από τραγούδια της Joannas και των Minor Project με μερικές σφήνες από Μάνο Χατζιδάκι, Παύλο Παυλίδη , Νατάσσα Μποφίλιου και αρκετές ακόμα διασκευές σε αγαπημένα κομμάτια.  Τους ακούσαμε να τραγουδούν παρέα , με τον Στάθη στα πλήκτρα ,τους ακούσαμε ξεχωριστά, ακόμα και σόλο στη σκηνή. Μας ταξίδεψαν από τον έρωτα στον πόνο , από τη χαρά στη στεναχώρια , από την οδό ονείρων μέχρι τη Τζαμάικα. Η Joanna πάντα χαμογελαστή , σου μετέφερε τη θετική της ενέργεια, και ο Ευστάθιος, όπως ζήτησε να τον αποκαλούμε, δυναμικός και εκφραστικός, δημιουργούσαν στη σκηνή ένα πολύ ολοκληρωμένο ντουέτο, ένωσαν τις φωνές και τα συναισθήματά τους και μας συνεπήραν.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδωσε στη βραδιά η παρουσία δύο καλεσμένων, της Μαρίας Καρέτσου και του Βαγγέλη Μαρκαντώνη. Πρώτη στη σκηνή ανέβηκε η Μαρία , η καλύτερη τραγουδίστρια στον κόσμο σύμφωνα με τον Στάθη την οποία γνωρίσαμε μέσα από τους Minor Project, για να βάλει τη δική της πινελιά στο πρόγραμμα με την εξαιρετική της ερμηνεία και την κρυστάλλινη φωνή της. Την δική του , πιο rock , πινελιά έβαλε λίγο αργότερα και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης , τραγουδώντας το δικό του «Ostinato Rigore» και συνοδεύοντας την Joanna με τον ήχο της φυσαρμόνικάς του.

drigo_drakos_live_2015_03_018_karetsou

Παίρνοντας λοιπόν  αφορμή από τον Στάθη και τη Joanna και βλέποντας τη Μαριέττα Φαφούτη στο κοινό να το διασκεδάζει , είμαστε πολύ τυχεροί πιστεύω που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί μια εξαιρετική γενιά ταλαντούχων  καλλιτεχνών και ακόμα καλύτερων παιδιών. Μια γενιά που έχει φέρει τη δική της επανάσταση στην ελληνική μουσική σκηνή , φέρνοντας μέσα από τα τραγούδια τους  ήχους jazz , pop , swing που δεν είχαμε συνηθίσει, ενώ ταυτόχρονα σέβονται το παρελθόν και  έχουν καταφέρει να επαναφέρουν στην καθημερινότητά μας  μέσα από τις εμπνευσμένες διασκευές τους τον  Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη  , τον Χιώτη και τον Τσιτσάνη και άλλους καλλιτέχνες με τεράστια ιστορία. Και το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μια γενιά καλλιτεχνών που είναι μια παρέα , που στηρίζει ο ένας τον άλλο και συνεργάζονται εξαιρετικά  τόσο πάνω όσο και κάτω από τη σκηνή!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here