Οι συναυλίες του Matthew Barnes ή αλλιώς Forest Swords αποτελούν βιωματική εμπειρία, ένα οπτικοακουστικό σόου που προκαλεί όλες τις αισθήσεις, σε προσγειώνει και παράλληλα σε ταξιδεύει. Στη μουσική του μπορείς να αισθανθείς ακόμα και τον τόπο που μεγάλωσε, το Wirral της Αγγλίας. Οι ήχοι του, άλλοτε απόκοσμοι και άλλοτε ονειρικοί, στοιχειώνουν και μαγεύουν τον ακροατή με τις συνεχείς εναλλαγές, τις λούπες, τα drone και τα R&B στοιχεία χωρίς, όμως, να χάνεται η αίσθηση της ροής.

forest_swords_2017_10_001
Οι σκοτεινές ηλεκτρονικές μελωδίες των ατμοσφαιρικών EP Dagger Paths (2010) και Fjree Feather (2011) προετοιμάζουν το έδαφος για το ντεμπούτο άλμπουμ του Engravings το οποίο κυκλοφορεί το 2013 και λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές. Τα κομμάτια «Thor’s Stone» και «The Weight of Gold» ξεχωρίζουν και οπτικοποιούνται με μοναδικό τρόπο προσφέροντάς μας δύο αριστουργηματικά βίντεο κλιπ-ωδές στο σώμα και την κίνηση, την ανθρώπινη ύπαρξη και το περιβάλλον μας, αστικό ή μη.
Ο Forest Swords αλλάζει και εξελίσσεται παραμένοντας πιστός στα γήινα στοιχεία και το μινιμαλισμό, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη αφού εξακολουθεί να ηχογραφεί το υλικό του σε εξωτερικούς χώρους και να ενσωματώνει σε αυτό ήχους της φύσης. Ο δεύτερος δίσκος του, ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Ninja Tune το Μάιο του 17’ με τίτλο Compassion, έρχεται ως φυσική συνέχεια του προηγούμενου και επιβεβαιώνει ότι ο Barnes είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

forest_swords_2017_10_002
Το Compassion είναι μια απάντηση στην αβέβαιη και επιθετική νέα πραγματικότητα που βιώνουμε. Η επίκαιρη αναζήτηση του Barnes για την εύρεση ισορροπίας μεταξύ ευφορίας και μελαγχολίας, τεχνητού και ανθρώπινου, ευαλωτότητας και δυναμισμού, οδηγεί σε μια βαθιά συναισθηματική δουλειά με ιδιαίτερη έμφαση στα άναρχα, χωρίς λόγια φωνητικά, που δεν προδίδουν φύλο ή ηλικία, θέτοντας έναν προβληματισμό απέναντι στη γλώσσα και τα όριά της.

Οι δύο προηγούμενες εμφανίσεις του στο Plisskën Festival, αλλά και η sold out συναυλία του στο six d.o.g.s το 2014, προμηνύουν μια ξεχωριστή βραδιά τόσο για το κοινό που τον έχει αγκαλιάσει όσο και για τον Matthew Barnes, που μοιάζει να το έχει αγαπήσει.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017
Ώρα Έναρξης: 21:00

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι, 10551

Εισιτήρια:
Περιορισμένη προπώληση: 13€
Προπώληση – Ταμείο: 16€

Προπώληση Εισιτηρίων:
Viva.gr,Τηλεφωνικά στο 11876,Viva kiosks (Συντάγματος και Τεχνόπολης),Seven Spots,Reload Stores,Media Markt Greece,Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here