Γράφει η Μαρία Αβραμίδου
Φωτογραφίες: Ματίνα Φουντούλη

Τη Δευτέρα συνήθως δεν την υποδεχόμαστε με αγάπη. Όμως, αυτή τη σεζόν, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος βάλθηκε να αποκαταστήσει την πίστη μας σε αυτήν τη μάλλον αδικημένη μέρα της εβδομάδας, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα στον φιλόξενο χώρο του Faust. Παρέα με δύο θαυμάσιες ερμηνεύτριες, τη Δήμητρα Μπουλούζου και τη Μυρτώ Ναούμ, και δύο δεξιοτέχνες μουσικούς, τον Μιχάλη Ασίκη στα πλήκτρα και τους προγραμματισμούς και τον Νίκο Κατσίκη στα έγχορδα, ο ταλαντούχος συνθέτης μάς διηγείται «Κάθε Δευτέρα + μία ιστορία».

Τις περισσότερες ιστορίες, βέβαια, μάς της έχει ήδη πει μέσα από τις δημιουργίες του –και το πρόγραμμα στήνεται με κεντρικό άξονα αγαπημένα τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του. Από το «Μαζί σου», που σχεδόν 15 χρόνια πριν τον έβαλε στη δισκογραφία, και το «Τελευταία Φορά» ώς τα «Κάπου σ’ έχω ξαναδεί» και «Στο ίδιο βαγόνι». Οι όμορφες μελωδίες του επιβεβαιώνουν το εύρος των δυνατοτήτων του: ο Γιάννης μπορεί να γράψει με την ίδια άνεση ένα γλυκό, ανάλαφρης διάθεσης τραγούδι, όπως «Το Κορίτσι» και ένα σπουδαίο, λαϊκών επιρροών κομμάτι όπως το «Εγώ για Δύο». Οι συνθέσεις του συνυπάρχουν με τραγούδια όπως το «Τυχερό Αστέρι» και η «Συναυλία», μα και με πιο απρόσμενες αλλά ουσιαστικές επιλογές, με πιο χαρακτηριστική αυτήν του «Προς νέο συνθέτη» του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Από τις ερμηνείες που ξεχώρισα ήταν αυτές του Γιάννη στα ««Δυο Ψυχές» και «Το Μαχαίρι» –με τον ίδιο να παίζει πιάνο με πάθος–, αλλά και η εξαιρετική τριφωνία που έκαναν με τη Μυρτώ και τη Δήμητρα στο «Μαμά, γερνάω».

Οι εκλεκτές του συνοδοιπόροι, άλλωστε, είναι εξαιρετικές και με εντελώς διαφορετική προσωπικότητα. Η εκφραστικότατη και εξωστρεφής Μυρτώ Ναούμ χαρακτηρίζεται από τη θεατρική της παρουσία, η οποία ξεδιπλώνεται θαυμάσια σε τραγούδια όπως η «Ζελατίνα», χωρίς στιγμή να χάνει το μέτρο. Με τον Γιάννη μοιράστηκαν, μεταξύ άλλων, το δικό του «Πετάω», σε ένα ευφάνταστο ταίριασμα με το “Hit the Road, Jack”. Η πιο χαμηλών τόνων αλλά πολύ ουσιαστική Δήμητρα Μπουλούζου διέπρεψε στο δεύτερο –πιο λαϊκό– μέρος της παράστασης, χαρακτηρίζοντας με την ερμηνεία και το όμορφο χρώμα της φωνής της τραγούδια όπως το «Με τα μάτια κλειστά», αλλά και αγαπημένα κλασικά («Ιστορία μου», «Αυτά τα χέρια», «Θα κλείσω τα μάτια», «Μη μου ξαναφύγεις πια»).

Με το δεμένο, ψυχαγωγικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, ο επικοινωνιακότατος Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και η παρέα του καταφέρνουν σχεδόν αμέσως να σε κάνουν να νιώσεις ζεστά και οικεία, να θέλεις να τραγουδήσεις μαζί τους. Οι επιτυχημένες ιστορίες όμως, πάντοτε κρύβουν και μια έκπληξη. Γι’ αυτό κάθε Δευτέρα φιλοξενούν και έναν καλλιτέχνη που κάνει τη δική του ξεχωριστή αφήγηση. Στις 25 Νοεμβρίου, που παρακολουθήσαμε εμείς το πρόγραμμα, καλεσμένη ήταν η γλυκύτατη Μιρέλα Πάχου. Με αρωγό τον ραδιοφωνικό παραγωγό και στιχουργό, Αντώνη Ανδρικάκη, μάς μίλησε για την έως τώρα πορεία της. Τί καινούργιο μάθαμε; Ότι η Μιρέλα ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Δημόσιο Δίκαιο και ότι ετοιμάζει νέο τραγούδι μαζί με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο –μάς το κρατούν όμως προς το παρόν μυστικό. Μετά το τέλος της σύντομης συνέντευξης, η Μιρέλα πήρε στα χέρια το αγαπημένο κόκκινο ακορντεόν της και ερμήνευσε –τί άλλο;– το «ΜΙΡΕΛΑ», με το οποίο τη γνωρίσαμε ραδιοφωνικά, ενώ μαζί με τον οικοδεσπότη τραγούδησαν για «Ανόητες Αγάπες» και σχέσεις που «Ίσως» έχουν γίνει «Ροζ», εκεί στον «Νότο».

Για το κλείσιμο αυτού του προγράμματος που σου φτιάχνει τη διάθεση και σου ζεσταίνει την καρδιά, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος έκανε μία αφιέρωση στη φίλη του –και παρούσα εκεί–, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με το «Αγάπη Δεμένη». Η εκλεκτή ερμηνεύτρια είναι, άλλωστε, η επόμενη καλεσμένη του, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, για να μοιραστεί και τη δική της ιστορία. Αυτή η όμορφη, ζεστή ομάδα που γεμίζει χρώματα τις Δευτέρες στο Faust, μάς περιμένει να διασκεδάσουμε παρέα όλοι μαζί, με το ίδιο κέφι, ξανά και ξανά…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner.gr…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here