Η παράσταση παρουσιάζεται για 2η χρονιά μετά τη μεγάλη περσινή της επιτυχία κατά την οποία απέσπασε κολακευτικά σχόλια και έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό.

Τόσο η αισθητική της αξία όσο και το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα της, που αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, την καθιστούν ένα παιδικό θέαμα διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα εκπαιδευτικά ωφέλιμο για τους μικρούς μας φίλους!

petontas gia tin eirini

Περίληψη

Ο Σπίθας, η Δροσιά και η Χρύσα, οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών από την προηγούμενη παράσταση μας: «Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» μπαίνουν σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Όλα ξεκινούν όταν η Μάγισσα Διχόνοια αποφασίζει να δημιουργήσει τη «Μεγάλη Αυτοκρατορία της Βίας». Αφού πρώτα φυλακίζει την Ειρήνη, ξετυλίγει το σχέδιό της, ξεκινώντας από τα σχολεία.

Τα τρία παιδιά θα βρεθούν στο στόχαστρό της:
Ο Σπίθας, που προσπαθεί να ενταχθεί στο καινούριο του σχολείο.
Η Δροσιά, που δεν τον συμπαθεί.

Η Χρύσα, που φοβάται να υπερασπιστεί το Σπίθα και να μιλήσει.
Η μάγισσα τους εμπλέκει σε έναν κύκλο βίας και τους φυλακίζει.
Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, τα βοηθάει να απελευθερωθούν και τους δείχνει τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της Διχόνοιας.

Χρειάζονται, όμως, τα τρία μαγικά κλειδιά, που η μάγισσα έχει καλά κρυμμένα: της Ομόνοιας, της Καλοσύνης και της Μη Βίας.

Τα παιδιά αποφασισμένα τα αναζητούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες με έναν και μόνο στόχο:

Να απελευθερώσουν την Ειρήνη και να την φέρουν πίσω στη γη.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Με σεβασμό στην παιδική ψυχή δημιουργήσαμε μια παράσταση σύγχρονη, αλλά παράλληλα παραμυθένια, που προσφέρει στα παιδιά μια πολυδιάστατη θεατρική εμπειρία.

Με ψηφιακά σκηνικά, projecting και animation προσφέρουμε μία διαρκή εναλλαγή εικόνων, εντυπώσεων κι ερεθισμάτων, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.
Όμορφες εικαστικά μάσκες, εντυπωσιακά κοστούμια, μουσική και χορός έρχονται να πλαισιώσουν μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών με πολύχρονη εμπειρία στο παιδικό θέατρο, που ξέρουν να συντονίζονται με την ενέργεια των παιδιών και να τα κερδίζουν από την πρώτη στιγμή.

Είμαστε σίγουροι πως και σε αυτή την παράσταση θα ενθουσιαστούν, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι συνοδοί τους. (Άννα Παπαμάρκου)

Σημείωμα συγγραφέων

Ο « Λώτινος Ήλιος» έχει μια ενδεκαετή πορεία στο χώρο του παιδαγωγικού θεάτρου με σταθερή προσήλωση στην ανάδειξη των πανανθρώπινων αξιών. Το φαινόμενο της σχολικής βίας και της αντιμετώπισής του, δεν θα μπορούσε παρά να μας απασχολήσει σοβαρά, καθώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στην κοινωνία μας με αυξανόμενη συχνότητα.

Το στοίχημα ήταν να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά χωρίς να προβάλλουμε μέσα από τις σκηνές μας εικόνες βίας, καθώς πιστεύουμε πως αυτό θα είχε αντίθετα αποτελέσματα στην παιδική ψυχή και συμπεριφορά.

Χρησιμοποιήσαμε, λοιπόν, το πρόβλημα της βίας ως αφετηρία, για να προβάλλουμε τα οφέλη της ομόνοιας, της αρμονικής συνύπαρξης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της εν-συναίσθησης με έναν τρόπο που να εμπνέει τα παιδιά να κάνουν φυσικά και αβίαστα τη σωστή επιλογή: αυτή της Ειρήνης. (Άννα Παπαμάρκου – Λεωνίδας Ψέλτουρας)

Συντελεστές
Κείμενα-Στίχοι: Άννα Παπαμάρκου-Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Σταματίου
Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος
Animation: Λεωνίδας Ψέλτουρας
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Ενδυματολογία: Απολλωνία Θεοχάρις
Μάσκες: Άννα Παπαμάρκου
Σκηνογραφία: Απολλωνία Θεοχάρις

Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη, Άννα Παπαμάρκου, Βάσια Χρονοπούλου, Διονύσης Μπουρδέκας
Ημερομηνία: Από 5 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, στις 12.00μ.μ.
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λ. (Χωρίς διάλειμμα)
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 211 411 111 0
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 6 ευρώ (μειωμένο για Άνεργους, Πολύτεκνους, Ομαδικά Εισιτήρια). Ειδική τιμή για οικογένειες: Από το 3ο άτομο και έπειτα, 6 ευρώ.

Θέατρο Άλφα
Πατησίων 37 και Στουρνάρη
Αθήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here