Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες για παιδιά – και όχι μόνο-  ένα έργο γεμάτο φαντασία, ανατροπές και συμβολισμούς, «Ο Μάγος του Οζ», έγινε ένα αξέχαστο μιούζικαλ για το θέατρο.

Το υπογράφουν η εξαιρετική και έμπειρη στο θέατρο για παιδιά σκηνοθέτης Νανά Νικολάου και ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας.

Επί σκηνής: Η Νάντια Μπουλέ είναι η Ντόροθι, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ο αφηγητής της ιστορίας, ο Αντώνης Καρυστινός ο τρυφερός Λαμαρινόκαρδος, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ο παραπονεμένος Αχυρόμυαλος και ο Άγγελος Μπούρας το φοβιτσιάρικο Λιοντάρι!

Αυτή η παρέα υποδέχεται κάθε Κυριακή τους μικρούς θεατές για να ξεκινήσουν μαζί το θαυμαστό τους ταξίδι στη χώρα του Οζ.

magos_tou_oz_2016_02_001

«Ο Μάγος του Οζ» που πολλοί ξέρουν από την βραβευμένη με δύο Όσκαρ κλασική ταινία με την Τζούντι Γκάρλαντ στο ρόλο της Ντόροθι, συνεχίζει τις παραστάσεις του στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε. Πρέπει να δείτε με τα μάτια σας το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό στα μάτια των παιδιών που ζουν την ιστορία και συμμετέχουν σ’ αυτήν μια και η παράσταση είναι διαδραστική.

Λίγα λόγια για το έργο…
Η Ντόροθι Γκέιλ, ένα ορφανό κορίτσι που ζει μια μονότονη ζωή στη φάρμα των θείων της με τον αγαπημένο της σκύλο Τοτό, ονειρεύεται να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο, να ζήσει μια μεγάλη περιπέτεια. Το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα όταν ένας ανεμοστρόβιλος σηκώνει το σπίτι της και τη μεταφέρει  στη μαγική Γη του Οζ.

Εκεί ο μόνος που μπορεί να τη βοηθήσει να βρει τον δρόμο του γυρισμού είναι ο φοβερός και τρομερός Μάγος. Αρκεί βέβαια να καταφέρει να τον βρει. Στο δρόμο προς στη Σμαραγδένια Πολιτεία θα συναντήσει άλλους τρεις συντρόφους που έχουν όλοι κάτι να ζητήσουν από τον Μάγο. Μέσα από τη μαγική ιστορία του Φρανκ Μπάουμ τα παιδιά μαθαίνουν για τη θαυματουργή δύναμη της φιλίας, την αξία της αυτοπεποίθησης και τη σημασία της συνεργασίας.

Ο Φρανκ Μπάουμ έγραψε τον «Θαυμαστό Μάγο του Οζ» το 1902.  Έργο πρωτοπόρο για την εποχή του, αληθινό και διαχρονικό.  Δίδαξε εκατομμύρια παιδιά να αγαπούν το διάβασμα και να ανακαλύπτουν τη μαγεία στα καθημερινά πράγματα της ζωής. Μέσα από βιβλία, κόμικς, θεατρικά και κινηματογραφικά  musicals ταξίδεψε  σε όλο τον κόσμο.

Μία κλασική περιπέτεια φαντασίας! «Ο Μάγος του Οζ» ανήκει σε εκείνη την κατηγορία παραμυθιών, τα οποία απλώνονται πέρα από τον χώρο και τον χρόνο, για να πυροδοτήσουν τη φαντασία και να αγγίξουν τα συναισθήματα των  παιδιών κάθε ηλικίας.

magos_tou_oz_2016_02_002

«Ο Μάγος του Οζ» είναι ένα φανταστικό ταξίδι γεμάτο ομορφιά, κίνδυνο και περιπέτεια.  Μία ιστορία ενότητας και συμμετοχής, κοινών στόχων, που βγάζουν στο φως ό,τι καλύτερο έχει μέσα του κάθε άνθρωπος.  Ένας ύμνος στο φως, το γέλιο, την ευτυχία.

Το διαχρονικό του μήνυμα, ότι δηλαδή κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή του, όταν πραγματικά το θελήσει, εξακολουθεί να αντηχεί και στην εποχή μας.

Ο εκπληκτικός μύθος του Φρανκ Μπάουμ, η μοναδική σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου, τα ονειρεμένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, οι χαρισματικοί ηθοποιοί, τα πλούσια, εντυπωσιακά σκηνικά & κοστούμια και οι συναρπαστικές προβολές στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» οδηγούν μικρούς και μεγάλους σε πρωτόγνωρα μονοπάτια φαντασίας!

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Προδρόμου
Χορογραφία – Κινησιολογία:  Έλενα Γεροδήμου
Δημιουργία – Προβολές Video: Genesis Production

Διανομή
Ντόροθυ: Νάντια Μπουλέ
Αφηγητής: Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Λαμαρινόκαρδος: Αντώνης Καρυστινός
Αχυρόμυαλος: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Λιοντάρι: Άγγελος Μπούρας
Κακιά Μάγισσα: Πελαγία  Αγγελίδου
Καλή Μάγισσα: Αλεξάνδρα Ούστα
Θεία Έμμυ-Λιχουδένια-Ποντικοβασίλισσα: Ειρήνη Γραμματικοπούλου
Λιχουδένιος-Ποντικομέραρχος-Φύλακας: Νικορέστης Χανιωτάκης
Μάγος του Οζ-Θείος Ερίκος-Λιχουδένιος: Γεράσιμος Σκαφίδας

Ημέρες παραστάσεων :  Κυριακή 11:30 & 14:30
Διάρκεια: 120′  (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 13€ (πλατεία) / 11€ (εξώστης)
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45€ (πλατεία)/40€ (εξώστης)

Προβλέπεται ειδική τιμή για ομαδικές κρατήσεις και επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννόησης με τη ΜΥΘΩΔΙΑ:  κος Νίκος Χανιωτάκης Τ.: 210 – 9816050 & 693 – 6380808, E – mail: magos_tou_oz@hotmail.com.

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ, H ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ AΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

«ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0300

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here