«…Ο Ορέστης τραγουδά αυτά που σκεφτόμαστε…»

Ο Ορέστης Ντάντος με την μπάντα του, μετά τις απολαυστικές στιγμές στον Σταυρό του Νότου (27/1 – 3 & 10/2), συνεχίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις! Τα επιλεγμένα τραγούδια από το νέο του δίσκο δένουν με τα αγαπημένα παλιότερα και συναντούνται εκεί που χάνεται η απόσταση καλλιτέχνη-κοινού. Την Παρασκευή 15/4, γι’ αυτούς που δεν ανήκουν πουθενά!

ntantos_2016_01

Όλοι, έστω μια φορά, τραγουδήσαμε το ρεφραίν «…και πες στο Χάρο, θα πάω όταν γουστάρω» του πρώτου του δίσκου. Ο Ορέστης επέστρεψε. Και δηλώνει «Θα το ‘κανα ξανά» που είναι κι ο τίτλος του τρίτου δίσκου του που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι. Είναι που ψάχνει κάτι στα απέραντα βάθη κι ας έχει την άβολη σιγουριά ότι τελικά είναι όλα φανερά, εκεί έξω στο φως. Σαν τα αστικά τραγούδια του που θέλει να τα μοιράζεται ζωντανά με το κοινό. Παρέα με τη φρέσκια του μπάντα παρουσιάζει ένα γεμάτο πρόγραμμα που αποτελείται από επιλεγμένα τραγούδια του νέου του δίσκου και φυσικά κάποια παλιότερα αγαπημένα («Θα πάω όταν γουστάρω», «Γιατί είναι Σάββατο», «Διασκεδάστε» κ.α.) Το μπουκέτο διασκευών που έχει επιλέξει και τραγουδά με πάθος μαζί με το κοινό έρχεται να ολοκληρώσει και να ορίσει τη μουσική και αισθητική του ταυτότητα.

Ανάμεσα στην αμήχανη παρουσία του στη σκηνή που ταλαντεύεται μεταξύ Πασχαλίδη και Αγγελάκα και την ιδιοφυή στιχουργική και σύνθεσή του που θυμίζει Θανάση και Παυλίδη, ο Ορέστης Ντάντος αγκαλιάζει τις βρετανικές indie επιρροές του και φτιάχνει τη δική του μοναδική παρουσία στο νέο ελληνικό τραγούδι. Ωριμάζει και αποκαλύπτει περισσότερες πτυχές του τραγουδοποιού που έχει μέσα του. Με βάση πάντα τον στίχο των τραγουδιών, αρχίζει πάλι από την αρχή και υπόσχεται, πρώτα στον εαυτό του, πως θα το κάνει ξανά και ξανά μέχρι να βρει το κάθε τραγούδι τον αποδέκτη του, μέχρι να καταφέρει να παρασύρει η απλότητα του τραγουδιού τον ακροατή του στη συγκίνηση και την ειλικρίνεια.

On the Road
Ιάκχου 12, Γκάζι
Τηλ. 6944550281

Έναρξη: 22:00

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here