Γράφει η Χρύσα Λύκου

Το θέατρο, δεν είναι ποτέ ίδιο. Αλλάζει ανάλογα με το έργο και τους ηθοποιούς, τον χώρο και τον χρόνο. Το δικό μου θέατρο, αξίζει να το βλέπεις μεταξύ Δευτέρας και Πέμπτης, να ξεκλέβεις λίγο χρόνο απ’ την τρέλα της ζωής σου καθώς κάθεσαι αναπαυτικά μπροστά από τη σκηνή, όταν όλοι οι άλλοι ετοιμάζονται για ύπνο μετά από δουλειά.

Στο Αγγέλων Βήμα, στην καρδιά της Αθήνας, κάθε Δευτερότριτο έρχεται ο «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ, να μας ταξιδέψει σ’ έναν αέναο χωροχρόνο.  Η σπουδαία μυθιστοριογράφος, πλάθει έναν κόσμο που κανείς δεν πεθαίνει και όλα αλλάζουν μορφή. Ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων, αναγκαίο για την συνέχιση της ύπαρξης των ηρώων.

orlanto_2016_04_005

Η Αμαλία Αρσένη στον ρόλο του Ορλάντο, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά σε όσους την έχουμε παρακολουθήσει στα προηγούμενα βήματα της, ότι είναι μια σπουδαία ηθοποιός που υπηρετεί με σεβασμό, ρόλους-πρόκληση. Εύπλαστη και χωρίς υπερβολές, κερδίζει το θεατή που με έναν τρόπο νιώθει  οικεία τη φιγούρα της.  Από αγόρι σε κορίτσι και από αριστοκράτης σε φτωχός, ο Ορλάντο ζει τριακόσια χρόνια παραμένοντας πάντα τριάντα χρονών.

Ο Χρήστος Καπενής και ο Ρίνο Τζάνι, με εντυπωσιακή κίνηση και εκφραστικότητα βρίσκονται στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλάζοντας και αυτοί με τη σειρά τους πρόσωπα ταξιδεύοντας στο χρόνο, μεταμορφώνοντας ταυτόχρονα  τα σκηνικά της παράστασης, απλά και περίτεχνα.

Η Λίλλυ Μελεμέ, σκηνοθέτης της παράστασης αλλά και η βασίλισσα της σκηνής του Ορλάντο, καθώς και η Σεβίνα Μαραγκού συμπληρώνουν τους ήρωες του έργου φορτίζοντας και αποφορτίζοντας ταυτόχρονα την υπόθεση του έργου.

orlanto_2016_04_003

Η προσωπικότητα και η πορεία ζωής της Βιρτζίνια Γουλφ, αποτυπώνεται σε όλο το έργο. Η κατάθλιψη, η σεξουαλική αμφιθυμία η ανάγκη για εύρεση του πιο αληθινού εαυτού μας, είναι σίγουρα μια πραγματικότητα που ταξιδεύει μαζί με τον Ορλάντο στους αιώνες. Πολλαπλοί ρόλοι, το άγχος του να είσαι αποδεκτός, ανάγκη για ομορφιά και ταξίδια σε Δύση και Ανατολή. Μια διαρκής αναζήτηση της αυτογνωσίας, σ’ έναν κόσμο γεμάτο πλαστές ανάγκες, σε μια κοινωνία χωρίς ποιητές.

Ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, που δε σταματά να ασκεί γοητεία σε όλους εμάς που φανταστήκαμε ένα βράδυ το πρωί να μας βρει άλλους, μακριά από σεμνοτυφισμούς και αυθεντίες . Να δείτε τον «Ορλάντο», σε αυτόν τον υπέροχο χώρο που «ανεβαίνει», να εντυπωσιαστείτε με νέους ανθρώπους που με το πιο ευγενικό θράσος δε φοβούνται να αναμετρηθούν με έργα σταθμούς, κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη παράσταση, δείτε στο σχετικό δελτίο τύπου

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here