Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Ο Γιάννης Κότσιρας, δύο χρόνια μετά την τελευταία του συνεργασία στον κύκλο τραγουδιών με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Οδυσσέα Ιωάννου, επανέρχεται στη δισκογραφία με ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ με τίτλο “Ψεύτης καιρός”, που υπογράφουν καθιερωμένοι και τιμημένοι δημιουργοί του παρελθόντος αλλά και νέοι ταλαντούχοι που παίρνουν το δικό τους μονοπάτι στον πολύχρωμο κόσμο του ελληνικού τραγουδιού. Τα τραγούδια έγραψαν οι Μάνος Ελευθερίου, Αντώνης Kαλούδης, Γιάννης Κότσιρας, Πόλυς Κυριάκου, Κώστας Λειβαδάς, Βαγγέλης Μαχαίρας, Αντώνης Μιτζέλος, Νίκος Μωραΐτης, Σταυρούλα Παγώνα, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης «Μπαχ» Σπυρόπουλος, Σταύρος Σταύρου, Δημήτρης Υφαντής, Rous.

Στο cd αυτό επίσης ο Γιάννης Κότσιρας, που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ερμηνευτικής του διαδρομής, με ωριμότητα και ασύγκριτη ποιότητα φωνής, συνεχίζει να παρουσιάζει και την δημιουργική του πλευρά στο στίχο και τη σύνθεση, εξελίσσοντας το χάρισμα του αυτό κάθε φορά.

yiannis-kotsiras-cover
Μια μεγάλη παρέα δημιουργών και τραγουδοποιών λοιπόν, που παρά τις διαφορετικές ηλικίες συνυπάρχουν ισότιμα ,αλληλοσυμπληρώνονται και συνδιαλέγονται μέσα από τη μουσική και το λόγο συμπαρασύροντας ο ένας τον άλλον στην ολοκλήρωση του μουσικού τους παραμυθιού.

Γιατί έτσι όπως διαδέχεται το ένα τραγούδι το άλλο, νομίζεις ότι ενώ το κάθε τραγούδι είναι ένα διήγημα με εικόνες και συναισθήματα, όλα μαζί στο τέλος δένουν σε ένα παραμύθι η ένα παραμυθένιο μυθιστόρημα .
Τέλος, θα πρέπει να πούμε ότι εκτός από τους επώνυμους καλλιτέχνες για κάθε δισκογραφική έκδοση και συγκεκριμένα γι’ αυτήν ουσιαστικό ρόλο έπαιξαν.

Ο Κώστας Παρίσσης που ανέλαβε την ενορχήστρωση όλων των κομματιών, οι Imam baildi που έδωσαν τη δική τους μοναδική εκδοχή στο τραγούδι «Στα ίδια δίχτυα», οι σπουδαίοι μουσικοί που έβαλαν όλη τη δεξιοτεχνία τους, η φίλη και πάντα υπέροχη Ελένη Τσαλιγοπούλου που στάθηκε δίπλα στο Γιάννη σε ένα τραγούδι και ο παραγωγός του cd Νεκτάριος Κόκκινος που πέρασε ατέλειωτες ώρες – επί δύο χρόνια – μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα, ακούγοντας επιλέγοντας απολαμβάνοντας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Ο « Ψεύτης καιρός» ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, με μία live παρουσίαση στη θεατρική σκηνή του θεάτρου ΑΛΦΑ ΙΔΕΑ με τη συμμετοχή όλων των μουσικών, παρουσία όλων των δημιουργών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here