Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Συστήθηκαν στο κοινό το 2013 κερδίζοντας το βραβείο κοινού στους Αγώνες ελληνικού τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου, με συνοδοιπόρους τον συνθέτη Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον στιχουργό Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, έκαναν ένα δυνατό πρώτο βήμα, με τα «Μεροκάματα» και πριν δύο χρόνια με το πρώτο τους άλμπουμ «Ο Χορός των Ημερών».

Αυτές τις μέρες κυκλοφορούν από την Feelgood το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “Τα φώτα στην πλατεία” με 11 κομμάτια, στα οποία περιλαμβάνονται τα ήδη γνωστά «Ο Άνεμος Φυσά», «Τα Φώτα Στην Πλατεία» και το πιο πρόσφατο «Αυτός Που Αγαπάς (Someone You Love)» με τη Μαρία Παπαγεωργίου, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

ta fota stin plateia cover

Οι τρεις δημιουργοί γράφουν στο σημείωμα του album:
«Τρία χρόνια από την πρώτη μας συνάντηση με τα Μεροκάματα που έφεραν τον Χορό των Ημερών, έρχονται τα Φώτα στην Πλατεία να μας οδηγήσουν βαθύτερα στον κόσμο του δεύτερου, ομώνυμου, δίσκου. Ενός κόσμου όπου δοκιμάζουμε καινούριους, ποικίλους -και ίσως απρόβλεπτους- μουσικούς και ερμηνευτικούς δρόμους, ήχους και όργανα, στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε το διάλογο ανάμεσα στους φόβους και τις ελπίδες μας, το προσωπικό και το συλλογικό, το εφήμερο και το παντοτινό. Καινούριοι, επίσης, συνεργάτες, μουσικοί, ερμηνευτές, καλλιτέχνες ήρθαν να μας συντροφέψουν και να εμπλουτίσουν τα εκφραστικά μας μέσα. Ένας απ’ αυτούς είναι ο ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου, ο οποίος, εμπνευσμένος από τις εικόνες και τις ιστορίες που γεννούν οι στίχοι και η μουσική, δημιούργησε ένα ζωγραφικό έργο για το καθένα από τα τραγούδια μας, προσφέροντας στον δίσκο μια ξεχωριστή εικαστική ταυτότητα. Σ’ αυτήν λοιπόν την πλατεία όπου μικροί και μεγάλοι παίζουμε το παιχνίδι της ζωής, ελάτε να συναντηθούμε ξανά. Τα Φώτα στην Πλατεία σιγά σιγά ανάβουν…».
Καλή ακρόαση…
Πάνος, Χρυσόστομος, Δημήτρης

Με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου οι συντελεστές του album παρουσιάζουν, την Πέμπτη 25 Μαΐου στο Σταυρό του Νότου Plus, ένα πρόγραμμα με τραγούδια της δισκογραφίας τους αλλά και επιλογές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών. Μαζί τους η νεοσύστατη 7μελής μπάντα Cour De Miracle (Αυλή των Θαυμάτων).

Καλεσμένοι τους, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Κώστας Παρίσσης. Την βραδιά προλογίζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μανιάτης και Αντώνης Μποσκοΐτης. Τα καινούρια τραγούδια θα συνοδεύονται από την προβολή των έργων που φιλοτέχνησε ειδικά γι’ αυτά ο γνωστός ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου, καθώς και από τα σχόλια της ραδιοφωνικής παραγωγού Εύας Τσακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here