Το Σάββατο 25 Απριλίου στις 22:30 ο Rémi μας παρουσιάζει τον δικό του Brel, αυτόν της δικής του κουλτούρας, της δικής του γενιάς. Χωρίς «πειράγματα» και χωρίς μουσικές παρεμβάσεις, ο Rémi πλησιάζει αυτόν τον μουσικό πλούτο, γεμάτο στίχους ζωής.

Λίγα μπορούμε εδώ να προσθέσουμε για τον Jacques Brel. Το “Ne me quitte pas” είναι πια ένας ύμνος στην αγάπη, παγκόσμιος ύμνος, παγκόσμια αγάπη. Ο Rémi μάς πλησιάζει στον κόσμο αυτό της ευαισθησίας και της ανθρώπινης σχέσης, τον κόσμο του Brel, με την απλότητα που ο ίδιος ο Jacques Brel πάντα επεδίωκε. Απλότητα στην έκφραση και τη μετάδοση στίχων και μουσικής, με την απόλυτη δύναμη του πνεύματος που μας άφησε κληρονομιά ο σπουδαίος καλλιτέχνης.

Είναι και για τον Rémi μία μεγάλη βραδιά, εφόσον πρόκειται για την πρώτη του συναυλία αφιερωμένη στον Brel, στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, στο White Rabbit, στο κοινό της Αθήνας, το γαλλόφωνο, και μη, σε μία προσέγγιση με απόλυτη ειλικρίνεια.

O Rémi είναι Γάλλος και μένει στην Αθήνα. Αγάπησε το κέντρο της πόλης και μας έφερε την δική του μουσική ζωή, απλά, χωρίς υπερβολές.

Έτσι θα μπορούσαμε ίσως να πούμε πως αυτή η βραδιά Brel, έχει γνήσια γαλλικά στοιχεία! Πέραν όμως της «γεωγραφικής σύμπτωσης», ο Rémi με την δική του προσωπική έκφραση μας τραγουδάει Brel, σαν να πρόκειται για τραγούδια του σήμερα. Με τη δύναμη και την ευαισθησία του δημιουργού, ο Rémi μάς αφηγείται τον δικό του Brel, έχοντας πλήρη συνείδηση της εποχής μας.

remi_2015_04

The White Rabbit
Σολωμού 12, Εξάρχεια
Τηλ. 210 3300423

Ώρα: 22.30

Είσοδος: 12 € με κρασί ή μπίρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here