Γράφει η Εβίτα Μπουρμά

Την προηγούμενη Κυριακή παρακολουθήσαμε την παράσταση «Ο γρίφος της ενέργειας». Τρεις φίλοι με ονόματα που θυμίζουν ήχους (ο Γκλιν, ο Ντόινγκ και ο Ταπτάπ!) και τέσσερις κούκλες αναλαμβάνουν να μας δείξουν τη διαδρομή προς την σωστή διατροφή!

o grifos tis energias (1)

Χαμένοι σε ένα άγνωστο μέρος και χωρίς καύσιμα για να επιστρέψουν, οι ήρωες μας λύνουν μια σειρά από γρίφους που στο τέλος μαγικά τους οδηγούν στον τόπο τους κι ας μην βρήκαν ποτέ βενζίνη!

Ο γερο-σοφός είναι εκείνος που τους καλεί να λύσουν τους γρίφους, μιλά παράξενα και σοβαρά, μόνοι τους πρέπει να βρουν τη λύση! Ο Παντέλος προσπαθεί να τους ξεγελάσει κι ας ξέρει το λάθος για να μην είναι μόνος, η Νεράτ τους δείχνει την αξία του νερού και τους το δίνει ως πολύτιμο δώρο και το μυρμήγκι.. Το μυρμήγκι τους μαθαίνει κάποιους στίχους που όλοι μας θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας όταν μιλάμε για σωστή διατροφή:

«Ούτε φούσκωμα ούτε πείνα,
ούτε λίγο, ούτε πολύ
ούτε τίποτα, ούτε όλα
ούτε πάντα, ούτε ποτέ»

Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Οι κούκλες φυσικά! Θα μπορούσαν να είναι και βοηθοί των μαμάδων κάθε φορά που καλούνται να εξηγήσουν στα μικρά τους «γιατί όχι άλλο γλυκό»!
Η παράσταση στο σύνολο της είναι ένας πολύ έξυπνος και χαρούμενος τρόπος να καταλάβουν τα παιδιά τις αρχές της σωστής διατροφής και της άσκησης.

o grifos tis energias (2)

Στο κομμάτι της άσκησης, ήταν μεγάλη χαρά μας όταν είδαμε στη σκηνή την Ολυμπιονίκη μας, Πηγή Δεβετζή, η οποία ανέλαβε να μας μιλήσει (και να μας δείξει!) απλούς τρόπους με τους οποίους η σωματική κίνηση μπορεί να μπει στις ζωές των παιδιών μας, μάλιστα κάλεσε και τα παιδιά στην σκηνή να δείξουν μαζί της διάφορες ασκήσεις!

Γενικά σε αυτή την παράσταση, δύσκολα κάποιος μικρούλης μένει ακίνητος! Οι ηθοποιοί ζητάνε τη συμμετοχή των παιδιών, στο κομμάτι που αναφέρεται στην άσκηση τα καλούν στη σκηνή και σε όλη την διάρκεια χορεύουν κάθε φορά που ακούνε την καταπληκτική μουσική που ντύνει την παράσταση και τα ξεσηκώνει!

o grifos tis energias (5)

Είναι μια παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι αλλά και εμείς οι γονείς για να εντοπίσουμε λαθάκια που ίσως κάνουμε στην διατροφή τους (και τη δική μας)!

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here