Λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους οι Αλκμάν προσκαλούν καλούς φίλους να μοιραστούν μαζί τους τη σκηνή του Ίλιον plus. Μετά την επιτυχημένη σύμπραξη με τους Babo Koro ήρθε η στιγμή να υποδεχτούν τους Ρεβάνς!

Οι Ρεβάνς αποτελούν μια μοναδική καινούρια πρόταση στην ελληνική τραγουδοποιία, με αληθινούς στίχους και δυνατές μουσικές εμπνεύσεις, που συνεπαίρνουν από την πρώτη ακρόαση. Τα λόγια των τραγουδιών τους είναι βαθιά πολιτικά και απηχούν ένα ώριμο κοινωνικό προβληματισμό. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από το πλούσιο ηχοχρωματικό ενορχηστρωτικό παιχνίδι με κύρια αιχμή το κλαριν(ετ)ο.

Οι Αλκμάν παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο και πολύ πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αφενός τα δικά τους τραγούδια, αφετέρου διασκευές γνωστών έντεχνων και παραδοσιακών τραγουδιών και σκοπών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ισορροπώντας μεταξύ συναυλίας και γλεντιού. Το χαρακτηριστικό τους ιδίωμα συνδυάζει ηχοχρώματα και παιξίματα της παραδοσιακής μας μουσικής με σύγχρονες μουσικές πρακτικές, κάτι που οι Αλκμάν πετυχαίνουν με τρόπο προσωπικό και υψηλή αισθητική. Τα τραγούδια τους αφηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την παράδοση, την τοπική ιστορία και λαογραφία, αλλά και το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ενώ το πρόγραμμα θα αποτελείται από δύο μέρη στα οποία η κάθε μπάντα θα παρουσιάσει τη δουλειά της, οι Ρεβάνς υποσχέθηκαν να συμπράξουν μαζί με τους οικοδεσπότες τους σε κομμάτια του πρώτου δίσκου των Αλκμάν (Στην πόλη ανήκω – 2016), όπως στον «Τραγουδιστή» και τη «Λάκκα Δωδώνη». Με τη σειρά τους οι Αλκμάν θα ανεβούν στη σκηνή μαζί με τους Ρεβάνς να παίξουν παρέα το «Μανεδάκι», από την πρώτη δισκογραφική εμφάνιση των Ρεβάνς (Οι κύκλοι των πουλιών – 2019, συνεργατικός δίσκος σε μελοποιημένη ποίηση της Μαρίας Συτμαλίδου), αλλά και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια τους.

ΑΛΚΜΑΝ:
Δημήτρης Σινάνογλου – πιάνο, φωνή
Κυριάκος Καραμπερόπουλος – κλαρίνο, φωνή
Αθηνά Τασούλα – μελόντικα, κρουστά ,φωνή
Δημήτρης Καζάνης – βιολί
Κώστας Αρσένης – ηλεκτρικό μπάσο
Βαγγέλης Κοτζάμπασης – τύμπανα

ΡΕΒΑΝΣ:
Αστέρης Κωνσταντίνου-ακ. κιθάρα, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος-κλαριν(ετ)ο, τραγούδι
Κώστας Μιχαλός-ηλ. κιθάρα
Διονύσης Κοκόλης-τρομπέτα
Έυρος Βοσκαρίδης-βιολί
Αλέξανδρος Μυλωνάς-μπάσο
Βαγγέλης Τσιμπλάκης-τύμπανα

Ήχος: Γιάννης Ταβουλάρης

5 Δεκεμβρίου 2019
έναρξη: 21.30

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17

είσοδος: 8 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here