Οι Babo Koro, το συγκρότημα που αντηχεί φωνές των Βαλκανίων και της Μεσογείου, συναντούν τον εξαιρετικό Κρητικό σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, γνωστό από την τηλεοπτική σειρά Το Νησί, για να αφηγηθούν μαζί μια ιστορία. Μια ιστορία παλιά και σύγχρονη, δύο ερωτευμένων παιδιών, που ξαφνικά και άγρια υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τον κόσμο που ήξεραν και μαζί του τα όνειρά τους.

Μια ιστορία που μέσα στα χρόνια μπορεί να αλλάζει πρωταγωνιστές και γεωγραφικό τόπο αλλά πάντα επιστρέφει, κουβαλώντας τις ίδιες αιτίες, τις ίδιες ανάγκες. Μία ιστορία για τον ξενιτεμό και την προσφυγιά, την ανθρωπιά και τη μνήμη, τον έρωτα και την ελπίδα. Μια ιστορία που μας αφορά όλους. Την ιστορία που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Πολύ περισσότερο από ένα κλασικό μουσικό βίντεο, το γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στα Χανιά από την Indigo View video clip, αναπτύσσεται σε κινηματογραφικούς ρυθμούς και σχολιάζει με μοναδικό τρόπο ένα ζήτημα που βρίσκεται στην καρδιά τόσο της επικαιρότητας όσο και των δημιουργών του: το προσφυγικό.

Το τραγούδι “Γέλα μου” περιλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ των Babo Koro, “Σίσυφος”, ένα άλμπουμ που μέσα του μπλέκουν η παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, οι βαλκανικές πολυφωνίες, η τσιγγάνικη περιπλάνηση, η rock αμεσότητα, η λαϊκή απλότητα, η μοντέρνα εναρμόνιση και οι πολυρυθμίες.

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης σκηνοθετεί μαζί με τον Γιώργο Πανταζή μια ακόμη ανθρώπινη ιστορία. Μετά από την πρόσφατη μικρού μήκους ταινία “Ο Αδερφός μου” που συγκίνησε ιδιαίτερα, τη βραβευμένη μικρού μήκους ταινία “Οι Επισκέπτες”, και λίγο πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης μεγάλου μήκους “Ξανασταυρώνεται”, ο γνωστός από τις εξαιρετικές προηγούμενες δουλειές του Θ. Παπαδουλάκης αποδέχτηκε με χαρά να σκηνοθετήσει το “Γέλα μου”, δίνοντας ένα απόλυτα τρυφερό και άρτιο αποτέλεσμα.

Μύρωσες
λέξεις άδολες
Αχ βρε Άνοιξη
και τις σκόρπισες
Δειλινό βαθύ
ψάχνει ένα παιδί
θάρρος για να βρει
μιας μικρής να πει

Γέλα μου
Χαμογέλα μου
Και μην κλαις μικρη
είναι το φιλί γλυκο(γελα μου)
και μην κλαις μικρή
Είναι το φιλί
Άνοιξης κλωνί
Λησμονιά κι αρχή

Του Μαγιού το λούλουδο – άιντε
Του Μαρτιού η αναπνιά – ελα
Ax τ’ Απρίλη η δροσιά – δώσ’ μου
Του κορμιού σου τ’ άρωμα – καντηφές

Του παιδιού ανεμελιά – άιντε
Του αγέρα φύσημα – ελα
Του νερού αγκάλιασμα – δώσ’ μου
Του κορμιού σου τ’ άγγιγμα – γλυκό

Εμφανίζονται οι:
Κορίτσι – Νάνσυ Κατιέ
Αγόρι – Παναγιώτης Κατσίρης
Ηλικιωμένη γυναίκα – Δέσποινα Φαφαράκη
Επιστάτης – Νίκος Λέζας
Μετανάστες/Εργάτες – Δημήτρης Αναστασίου, Γιάννης Δίσκος, Αντιγόνη Μπασακάρου, Αποστόλης Μπουρνιάς, Κώστας Νικολόπουλος, Σωτήρης Τσακανίκας

Έπαιξαν οι Babo Koro:
Μουσική, κιθάρα – Σωτήρης Τσακανίκας
Βιολί – Δημήτρης Αναστασίου
Ακορντεόν – Κώστας Νικολόπουλος
Φωνή – Αντιγόνη Μπασακάρου
Σαξόφωνο – Γιάννης Δίσκος
Κοντραμπάσο – Μιχάλης Δάρμας
Κρουστά – Αποστόλης Μπουρνιάς

Στίχοι – Χρήστος Παπαναγιώτου

συμμετέχουν:
Χορωδία – Μάρθα Μαυροειδή, Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού

Τύμπανα – Βασίλης Καλλιστρίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here