22/11/2010
Ρεπορτάζ – Φωτογράφηση Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Ο τίτλος αυτού του live θα μπορούσε εναλλακτικά να είναι και «Η δύναμη μιας παρέας με καλές φωνές» γιατί αυτό που είδαμε την Παρασκευή στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι» δεν ήταν ένα απλό live, ήταν ένα μεγάλο πάρτι από καλά φιλαράκια που θέλησαν να μεγαλώσουν την παρέα τους. Οι Όναρ, λοιπόν ή καλύτερα η Πέννυ και ο Λευτέρης με την αρχική σκέψη να κάνουν ένα cd με φίλους με δικά τους, διασκευασμένα τραγούδια, προτίμησαν αντί να κλειστούν σε ένα studio ηχογράφησης, να μας καλέσουν όλους εκεί και να παρακολουθήσουμε αυτή την ηχογράφηση κάνοντας παράλληλα ένα μεγάλο πάρτι. Για το πρώτο διήμερο, στη σκηνή ανέβηκαν ο Δημήτρης Καρράς με την Αρετή Κετιμέ, οι Lexikon Project, η Ευσταθία, η Ευρυδίκη με τον Δημήτρη Κοργιαλά και η Τζώρτζια των ΜΠΛΕ.
Ας ξεκινήσουμε όμως να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί αυτό το πάρτι διήρκεσε σχεδόν 3.5 ώρες και θα μπορούσε να κρατήσει παραπάνω αφού κανείς δεν ήθελε να φύγει!

«Σ’ αγαπάω ακόμα», “Δε μπορώ να χαραμίσω άλλη ανάσα”, “Μαχαίρια τώρα τα φιλιά σου”, «Απόψε», «Όσα αντίο μας μένουν» είναι κάποια από τα τραγούδια που ερμήνευσαν οι οικοδεσπότες Όναρ πριν υποδεχθούν επί σκηνής τους πρώτους τους καλεσμένους.

Δημήτρης Καρράς και Αρετή Κετιμέ, ήταν οι πρώτοι “φιλοξενούμενοι” που ανέβηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν διασκευασμένη μία από τις πρώτες επιτυχίες των Όναρ, το «Με τρομάζεις». Στη συνέχεια, επέλεξαν να πουν προσωπικά τους τραγούδια που έχουν ή που θα κυκλοφορήσουν. «Τα στιχάκια σιωπηλά» για την Αρετή Κετιμέ και «Λυπάμαι» για τον Δημήτρη Καρρά…

Λίγο πριν τους επόμενους καλεσμένους θα βρεθεί η ευκαιρία να παίξουν κάποια αγαπημένα τραγούδια από ξένη δισκογραφία όπως Red Hot Chili Peppers και Led Zeppelin αλλά και το αγαπημένο τραγούδι του Μάνου Ξυδούς από τους ίδιους «Μέρα καλοκαιριού».

Στη συνέχεια οι Lexicon Project, οι οποίοι να σημειώσουμε ότι είναι παλιοί γνώριμοι του συγκροτήματος αφού κάποτε ανήκαν στο συγκρότημα των Όναρ, μοιράστηκαν μαζί μας ιστορίες από τα παλιά, θα «Κάνουνε τη νύχτα μέρα» του «Χειμώνα», ενώ μαζί με τους Όναρ θα ερμηνεύσουν το «Για σιγουριά»…

Αμέσως μετά και ενώ περιμέναμε την Ευσταθία να κάνει την εμφάνισή της, η Πέννυ με τα 4 μόνο ακόρντα που ήξερε μας κράτησε συντροφιά σε ένα πιο ακουστικό πρόγραμμα. “You ‘re beautiful”, “With or without you”, “Let it be”, “No woman No cry”, ένω έφτασε να ερμηνεύσει μέχει και …Lady Gaga και “Poker face”! «…Είναι εκπληκτικό τι χιτάρες μπορείς να γράψεις με 4 μόνο ακόρντα», λέει η ίδια!

Κάπως έτσι και λίγο πριν το διάλειμμα θα ακούσουμε την Ευσταθία να τραγουδάει το «Καλό παιδί» αλλά και «Θέλει μαγκιά», ενώ μαζί με την Πέννυ θα ερμηνεύουν την «Κασέτα».

Αμέσως μετά το διάλειμμα, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τραγούδια των Όναρ απ’ όλη τη δισκογραφία τους. «Πέτα με ψηλά», «Κακό αστείο» με το οποίο και αναφέρονται στην οικονομική κατάσταση της χώρας (θέμα που τους απασχολούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς) αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια όπως «Καραγκιόζης», «Ιστορία μου αμαρτία μου», «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ».

Αμέσως μετά είναι η σειρά της Ευρυδίκης (η οποία είναι επίσης, παλιά γνώριμη του συγκροτήματος από τις εμφανίσεις τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου) με την οποία θα ερμηνεύσουν μαζί το τραγούδι τους «Είναι στιγμές» και θα ακολουθήσουν τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, «Στο ίδιο βαγόνι» και «Είναι αργά».

Στο μεταξύ είχε ήδη ανέβει στη σκηνή και ο επόμενος καλεσμένος για να συνοδέψει στην κιθάρα την αγαπημένη του Ευρυδίκη. Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Κοργιαλά!

Για το τέλος, η εκκεντρική Τζώρτζια – με εκπληκτική κόμμωση! – που πάντα έχει τον τρόπο της να ξεσηκώνει τον κόσμο και να κάνει τη διαφορά. Είτε με την εμφάνισή της, είτε με τη σκηνική της παρουσία ή και με τα δύο. Ερμήνευσε το «Δε θέλω» και το «Μια φορά και έναν καιρό» αλλά και τις «Γαλάζιες ερωμένες» παρέα με τους Όναρ.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μερικά ακόμα αγαπημένα τραγούδια του συγκροτήματος. «Χάρτινα φανάρια» (ίσως το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι των παιδιών), «Αν μ’ αγαπάς» και «Δε χρωστάω σε κανέναν» (το συγκεκριμένο «…ο Λευτέρης το έγραψε για μια άλλη χώρα, για μια άλλη εποχή») τραγουδισμένο από όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής σε μια …μάχη των φύλων (αφού οι άντρες της παρέας μαζεύτηκαν σε διαφορετικό …πηγαδάκι από τις γυναίκες)!

Και κάπου εδώ ένα συνηθισμένο πρόγραμμα θα έφτανε στο τέλος του και ίσως θα είχε 1-2 τραγούδια ακόμα για το encore. Εδώ όμως πρωτοτύπησαν και πάλι, αφού στη σκηνή ανέβηκαν οι καλεσμένοι να κάνουν …τα δικά τους! Ακούσαμε Κατσιμιχαίους, Ζιώγαλα, Placebo, James, Guns ‘n Roses και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και ξένη δισκογραφία. Το τέλος όμως ανήκε και πάλι στους Όναρ οι οποίοι με μια γλυκιά «Καληνύχτα» αποχαιρέτησαν το κοινό και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη μέρα και εβδομάδα.

Μη έχοντας ξαναδεί το συγκρότημα live παρά ελάχιστες φορές σε συμμετοχικές συναυλίες, αλλά πιστεύοντας ότι η Πέννυ έχει από τις πιο ωραίες και ζεστές φωνές του χώρου και ταιριάζει απόλυτα στα υπέροχα τραγούδια του Λευτέρη, σήμερα θα προσθέσω και το γεγονός της υπέροχης ατμόσφαιρας που δημιουργούν σε κάθε live χάρη στην άμεση επικοινωνία τους με το κοινό. Οι εμφανίσεις θα συνεχιστούν για ακόμα ένα διήμερο (26 & 27 Νοέμβρη) με διαφορετικούς καλλιτέχνες επί σκηνής και είμαι σίγουρη ότι θα είναι και πάλι υπέροχα…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη πρεμιέρα

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here