Οι Pӧlkar στο FAUST. Για να γιορτάσουν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου τους «Όλα αρχίζουν» από τη Novel Vox. Για να στήσουν-συστήσουν στο FAUST τη φιέστα με τα νέα κομμάτια τους αλλά και τις διασκευές που τους έκαναν SOLD OUT στις χειμερινές τους εμφανίσεις. Για να έχουν δίπλα τους, τους Valsia, ώστε να δούνε και αυτοί τι σημαίνει να κάνεις τους θαμώνες σου να καταλήγουν «μεθυσμένοι χορευτές που τραγουδάνε φάλτσα» (- Polkar στα σλάβικα). Για να κάνουν μαζί με το ντεμπούτο του album τους, το ντεμπούτο των καλοκαιρινών τους εμφανίσεων.

Στα live τους, οι Pӧlkar έχουν ως άξονα την δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance με διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από τα μουσικά είδη που τους αφορούν, folk / rock / indie / country / pop / gospel, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την απενεχοποίηση μιας παραδοσιακής μεξικάνικης φιέστας. Στόχος τους πάντα το χαμηλό και μηδενικό εισιτήριο, όχι για κάποιον άλλο λόγο, άλλα γιατί διαφορετικά δεν θα έρθει κανείς.

polkar_afisa_2017_05

Οι Pӧlkar είναι:
Γιώργος Παπαγεωργίου (φωνή, ukulele)
Γιάννης Κυρατσός (κιθάρες, φωνή)
Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα)
Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα)
Χρήστος Γκαΐλας (μπάσο)
Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι)
Παναγιώτης Ανδρέογλου (μπαγιάν)

Το «Όλα αρχίζουν» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των Pӧlkar, η οποία κυκλοφορεί στις 15/5 από τη Novel Vox.

«Κάθε μία από τις ιστορίες που αφηγούνται τα τραγούδια του δίσκου είναι μια ερωτική ιστορία πέρα ώς πέρα αληθινή. Όσο αληθινή μπορεί να είναι φυσικά η ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων. Και όσο αληθινές μπορεί να είναι οι ιστορίες που φεύγουν από τα χείλη του ενός για να πάνε στα χείλη των πολλών. Είναι ένα δίσκος που ξεκινάει από μια “Είσοδο” για να κλείσει με μια “Έξοδο”. Με ένα “γεια” και ένα “αντίο”, που κάνει κύκλους βέβαια, γιατί “όλα αρχίζουν απ’ την αρχή”. Και αν τελικά το κορίτσι από την Καραϊβική (που αφιέρωνα στα πρώτα live το πρώτο κομμάτι που έγραψα ποτέ) είναι τελικά η γιαγιά μου, ας μου επιτραπεί να της αφιερώσω αυτόν τον δίσκο».

Γιώργος Παπαγεωργίου

Δευτέρα 15 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22:30

Faust
Καλαμιώτου 11, Αθήνα
Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 210 3234095

Είσοδος: 5 € (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό) / 7 € (σε τραπέζι ή πάσο με κράτηση)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here