Ο Οmar Faruk Tekbilek  και οι φίλοι του την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Μια μουσική συνάντηση στο Σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης.

Συμμετέχουν ως Special guests οι : Ευανθία Ρεμπούτσικα – Πετρολούκας Χαλκιάς – Haig Yazdjian – Μελίνα Κανά – Φώτης Θεοδωρίδης

«Η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα, ο συνδετικός κρίκος των λαών. Δεν εκπροσωπώ καμιά εθνικότητα όταν παίζω. Θεωρώ ότι η δύναμη της μουσικής ενώνει τους ανθρώπους. Στο άκουσμά της οι έριδες και οι διαφορές εξαφανίζονται και αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο μιλώντας με την ψυχή. Όταν επικοινωνούμε σʼαυτό το επίπεδο, είναι εύκολο να δημιουργηθεί αρμονία και ειρήνη».

omar_faruk_tekbilek_dt_2014_05

Omar Faruk Tekbilek
Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μουσικούς στην Ελλάδα, ένας  από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της ανατολίτικης μουσικής, ένας χαρισματικός οργανοπαίκτης ο οποίος παίζει νέι, , μπαγλαμά, ούτι  και κρουστά. Η μουσική του έχει τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση, αλλά και σημαντικές επιρροές από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Η έμπνευσή του απορρέει από τον μυστικισμό, την παράδοση, τον ρομαντισμό και τη φαντασία. Αντιμετωπίζοντας τον εαυτό του σαν αγγελιοφόρο της ειρήνης, επιδιώκει να συνεργάζεται με μουσικούς από διάφορες χώρες.

Η πολύ-ποικιλότητα που διαφαίνεται στη μουσική του τον καθιστά μοναδικό στο είδος του. Έχει συνεργαστεί με πλήθος μουσικών διεθνούς φήμης, όπως τον τρομπετίστα Don Cherry, τον rock drummer Ginger Baker, γνωστό από τις συνεργασίες του με τον Eric Clapton και τον Jack Bruce, την Ofra Haza, τον Bill Laswell , Peter Erskine, Trilok Gurtu, Jai Utall  και άλλους πολλούς.

Έχει επενδύσει μουσικά πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό: “Η Ελλάδα είναι χώρα έμπνευσης, ιστορίας και λίκνο του πολιτισμού. Η ελληνική κουλτούρα και ο ελληνικός πολιτισμός είναι αυτός που έχει δημιουργήσει τη γέφυρα μεταξύ ανατολής και δύσης. Γι’ αυτό και επιθυμούσα να συνεργαστώ με Έλληνες μουσικούς, επειδή η αρμονία της ελληνικής μουσικής είναι σαν μια δεύτερη φωνή που κυλάει στις μελωδίες μου”, έχει πει χαρακτηριστικά.

Ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Αιγαίο, σε συνεργασία με τους καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες Μελίνα Κανά, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Πετρολούκα Χαλκιά, Haig Yazdjian, Φώτη Θεοδωρίδη και άλλους.

H συναυλία διοργανώνεται από την  Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω στο πλαίσιο υποστήριξης των σκοπών της.

Συντελεστές:
Omar Faruk Tekbilek neι , κρουστά, φωνή
Bahadir  Sener κανονάκι
Γιάννης Παπαϊωάννου ούτι, μπουζούκι
Βαγγέλης Καρήπης κρουστά
Κώστας Μερετάκης  κρουστά
Γιάννης Δημητριάδης πιάνο, keyboards

Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 21:00

Θέατρο Βράχων Βύρωνα

Τιμές Εισιτηρίων:
Αριθμημένες Θέσεις μπροστά στη σκηνή: 30 ευρώ
Γενική Είσοδος: 20 ευρώ
Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Άνω των 65 χρόνων, παιδιά: 15 ευρώ

OMAR FARUK TEKBILEK & FRIENDS στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Σάββατο, 4 Ιουνίου 21:00
Συμμετέχουν ως Special guests οι:
Φωτεινή Βελεσιώτου
Φώτης Θεοδωρίδης
Θεόφιλος Πουταχίδης– ποντιακή λύρα

Αρχαίο Ωδείο Πάτρας
Τρίτη 7 Ιουνίου 21:00
Συμμετέχει ως Special guest η : Φωτεινή Βελεσιώτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here