11/5/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Κατερίνα Ντόβα
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Είναι ένα από τα ελάχιστα πολυφωνικά σχήματα στην Ελλάδα. Έχουν το χάρισμα να κάνουν δικό τους όποιο κομμάτι τραγουδήσουν, δίνοντας το προσωπικό τους στίγμα σε κάθε ερμηνεία τους. Οι μελωδικές τους φωνές, η ποιότητα κάθε δουλειάς τους και η αξιοπρέπεια τους, επιβραβεύτηκαν χθες το βράδυ με την απονομή πλατινένιου δίσκου για το προηγούμενο album τους, «Προσοχή Τρίφωνο»!

Λίγο πριν τις 23.00 (με αρκετή καθυστέρηση η αλήθεια είναι), ο Νίκος Κουρουπάκης, η Ερωφίλη και ο Δημήτρης Υφαντής βρέθηκαν ξανά μαζί στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Η μουσική ξεκίνησε και οι στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου πλημμύρισαν το χώρο με την «Τριανταφυλλιά του κόσμου» και το «Δι’ ευχών», ενώ στη συνέχεια ήρθε ένα ευφάνταστο medley με την παραδοσιακή μουσική να μπλέκεται με τη Χαρούλα Αλεξίου και τους Simon & Garfunkel. Σειρά είχαν τραγούδια από τα Τζιτζίκια όπως το «Μαργούδι», το «Φωτιά στα Κόκκινα» και το παλιότερο «Να που περιμένω» με special αφιέρωση από τον Δημήτρη Υφαντή στο Γιώργο Παπανδρέου: «δεν περιμένει αυτός, εγώ περιμένω απ’ αυτόν…» !!!

Είχε έρθει η ώρα για την απονομή, από την κυρία Μαργαρίτα Μάτσα, διευθύνουσα σύμβουλο της Minos EMI. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ήθος και το ταλέντο και των τριών και ευχήθηκε στο Νίκο Κουρουπάκη να τον βλέπουμε συχνότερα στα μέρη μας, μιας και αυτή την περίοδο συνεχίζει τις μουσικές του αναζητήσεις στη Νέα Υόρκη. Μαζί με το Τρίφωνο βρέθηκαν ο ενορχηστρωτής του δίσκου Γιώργος Ζαχαρίου και η Τζίνα Φουντουλάκη, ο «φύλακας άγγελος» τους όπως αναφέρουν στο σημείωμα του δίσκου.

Για τη μουσική συνέχεια επιστρατεύτηκε το τέταρτο και νεότερο μέλος του Τριφώνου, ο Γιώργος Περαντάκος, ο οποίος αντικαθιστά το Νίκο Κουρουπάκη αυτό το διάστημα. Ένας επίσης πολύ καλός ερμηνευτής που έχει δέσει αρμονικά με την υπόλοιπη ομάδα. «Αισθάνομαι χαρά και τιμή που συμμετέχω και συμπράττω με 3 καταπληκτικούς τραγουδιστές και ανθρώπους», όπως είπε και ο ίδιος. Ακούσαμε μάλιστα και ένα υπέροχο δικό του κομμάτι, τον «Βασιλιά με τα δώδεκα σπαθιά». Ξεχώρισα επίσης την ερμηνεία του Νίκου Κουρουπάκη στους «Χαιρετισμούς» του Νίκου Ζούδιαρη, την Ερωφίλη στο «Έρωτας τάχα να ‘ναι αυτό» σε μουσική Γιάννη Σπανού και στίχους της Μυρτιώτισσας, και το «Γράμμα το χειμώνα» με τη φωνή του Δημήτρη Υφαντή και τη σύμπραξη του Γιώργου Κοτσίνη στο κλαρίνο.

Πολλοί οι καλεσμένοι τους, ξεχωριστά τα τραγούδια που ακούσαμε. Πρώτος στη σκηνή ο Παντελής Θαλασσινός, μόνος του με μια κιθάρα, έδωσε συγχαρητήρια στο Τρίφωνο και την εταιρεία τους για τη δουλειά που έχουν κάνει. Και ενώ όλο το κοινό τραγουδούσε συγκινημένο το «Ανάθεμά σε», ο κύριος Θαλασσινός χάρισε την πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς λέγοντας: «Το επόμενο τραγούδι δεν είναι δικό μου, ούτε του Τριφώνου. Κάποια πράματα πρέπει να τα θυμίζουμε». Ήταν ο δικός τους φόρος τιμής στο Νίκο Παπάζογλου και τον «Αύγουστό» του…

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η παρουσιάστρια και τραγουδίστρια (και προσφάτως χορεύτρια) Νάντια Μπουλέ η οποία πέρασε ένα μουσικό χειμώνα μαζί με το Τρίφωνο ενώ αμέσως μετά ο αγαπημένος φίλος των παιδιών, ο Κώστας Λειβαδάς κάθισε στο πιάνο. Θυμηθήκαμε το τραγούδι με το οποίο είχαμε πρωτογνωρίσει κάποτε το Τρίφωνο, το «Νυχτοπαίδι» (το οποίο παραμένει και το δικό μου αγαπημένο), ενώ η Ανδριάνα Μπάμπαλη και η Ρίτα Αντωνοπούλου ένωσαν τις φωνές τους με τα παιδιά, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα μελωδικό και αισθαντικό. «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα», «Μοίρα μου έγινες», «Σ’ έχω δε σ’ έχω» ήταν μερικά από όσα ακούσαμε…

Λίγο πριν το φινάλε παλιοί γνώριμοι του Τριφώνου, τα Υπόγεια Ρεύματα πήραν τη θέση τους στη σκηνή για μια πιο δυναμική και ροκ νότα να μπλέκει την «Ασημένια σφίγγα» με το “Seven Nation Army” και τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης». Με τα δυο πιο επιτυχημένα τους κομμάτια («Να μ’ αγαπάς» και «Η αγάπη ζει») και ένα κοινό που τραγουδούσε και χειροκροτούσε ασταμάτητα, ο Νίκος Κουρουπάκης, η Ερωφίλη, ο Δημήτρης Υφαντής και ο Γιώργος Περαντάκος μας καληνύχτισαν. Εμείς τους ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι μέσα απ’ τα τραγούδια τους και τους ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις για το δίσκο τους…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here