Γράφει η Πέννυ Πηττά
Φωτογραφίες: Στάθης Κατάρας

Έχουν περάσει σχεδόν 12 χρόνια από την ημέρα που μια φίλη με σύστησε για πρώτη φορά με το μουσικό «εν λευκώ». Άγνωστοι σε εμένα τόσο η ερμηνεύτρια του τραγουδιού όσο και οι δημιουργοί του, έως εκείνη την ημέρα. Ένεκεν ο έρωτας με το πρώτο άκουσμα να τους βάλει στη ζωή μου για τα καλά!

Οι μουσικές του Θέμη Καραμουρατίδη, οι στίχοι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και η φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου, φτιάχνουν ένα μείγμα τραγουδιών από εκείνα που δεν περνούν απαρατήρητα και τελικά σε συντροφεύουν σε κάθε σου στιγμή. Έρωτες, επιτυχίες, χωρισμοί, νέα ξεκινήματα, συναυλίες και τα τραγούδια αυτά πάντα εκεί.

Όταν ανακοινώθηκε η συναυλία «εν λευκώ» με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τα πιο γνωστά αγαπημένα τραγούδια τους, όλα όσα έχουμε ζήσει με τις δημιουργίες τους όλα αυτά τα χρόνια, ξαναζωντάνεψαν σε μια στιγμή…

Η συναυλία sold out και η ουρά στην πόρτα του Πειραιώς 117 Academy να φτάνει μέχρι το δρόμο από τις 20.00. Κοινό όλων των ηλικιών να αποδεικνύει όχι μόνο τη διαχρονικότητα των τραγουδιών αλλά και ότι αυτή η μουσική τριάδα, δεν ανήκει μόνο στη νέα γενιά αλλά έχει αγαπηθεί εξίσου και από τις πιο απαιτητικές μεγαλύτερες ηλικίες.

Υπάρχει η φήμη ότι η Νατάσσα σε βυθίζει στη μελαγχολία, μέχρι να τη δεις από κοντά και να ανατρέψει κάθε τέτοια σκέψη. Δυναμική, ροκ, γεμάτη συναίσθημα, θεατρικότητα και φυσικά τη μοναδική της ερμηνεία, ανέβηκε στη σκηνή του Piraeus 117 Academy και τη γέμισε κυριολεκτικά.

Δεν πρέπει να υπήρχε στόμα που να μη τραγουδούσε εκείνο το βράδυ. Τα τραγούδια σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνουν δύναμη από τον ερμηνευτή τους και ένταση από το κοινό τους. Χάνουν τη μελαγχολία της κασέτας και αλλάζουν. Γίνονται ζωή, σε μαγνητίζουν και σε ταξιδεύουν. Και φυσικά σε όλη αυτή τη μεταμόρφωση ο Θέμης Καραμουρατίδης έδινε το δικό του στίγμα με τις «πειραγμένες» διασκευές των γνωστών τραγουδιών που είχε ετοιμάσει.

Αξιοσημείωτα στην βραδιά ήταν «το αστέρι μου», «το ραντεβού», «η εκκρεμότητα», «η Αλεξάνδρεια» που ενώ τα έχουμε ζητήσει πολύ σε live της Νατάσσας, τα έχουμε ακούσει σπάνια ή μπορεί και καθόλου.

Δυο ώρες κράτησε η συναυλία. Δυο ώρες εμπλουτισμένες από συναίσθημα και τη Νατάσσα Μποφίλιου να πρωταγωνιστεί, να μοιράζεται, να κάνει χιούμορ, να μιλά και να αλληλοεπιδρά με το κοινό, να συγκινείται και να αγκαλιάζει με τη φωνή της έναν έναν τους παρευρισκόμενους. Να μη φοβάται να εκτεθεί, να μοιράζεται τη χαρά της και να ερμηνεύει με κάθε της κύτταρο.

Το φινάλε δεν θα το αποκαλύψω αλλά ήταν καθηλωτικό. Ένα στοιχείο μόνο θα δώσω. Υπάρχει ένα καινούργιο τραγούδι από εκείνα που ανυπομονείς να κυκλοφορήσει, για να παίζει ξανά και ξανά!

Το επόμενο και τελευταίο ραντεβού τους με το κοινό για την Αθήνα έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου και μάλλον θα είμαστε πάλι όλοι εκεί «…χαρούμενοι, άσχετοι, συνεπιβάτες, μποέμ καλλιτέχνες, παιδιά με γραβάτες, εχθροί και φίλοι, μικροί και μεγάλοι που δίνουν με μέτρο και κάνουν σπατάλη, αγάπες που έμοιαζαν να ‘χουν αξία και άλλες που ξέμειναν στη χειραψία, φτωχοί συγγενείς που σερβίρουν το αίσθημα, η λογική και όσοι ζουν με το αίσθημα»…

Όλοι στο ιδιαίτερο «μέτρημα» της Νάτασσας, του Θέμη και του Γεράσιμου «που έχουμε βρεί, αλλά δεν έχουμε χάσει»!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner.gr…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here