Η Παρασκευή Δουρουκλάκη ύστερα από τα «Μαγεμένα νερά» μας παρουσιάζει τη διασκευή του τραγουδιού «Δίψασα στην πόρτα σου» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Ο Δημήτρης Σιάμπος στην ενορχήστρωσή του προσεγγίζει το τραγούδι με έναν πιο ηλεκτρικό ήχο δημιουργώντας μία ονειρική ατμόσφαιρα ενώ η Παρασκευή Δουρουκλάκη εκτός από την ερμηνεία της προσθέτει ένα γαλλικό τετράστιχο σαν ψίθυρο του υποσυνείδητου της ηρωίδας καθώς αναζητά τη μητρική αγάπη, ως σωτηρία από την ατελείωτη δίψα για ερωτική αγάπη.

Την διασκευή και την παραγωγή υπογράφει ο Δημήτρης Σιάμπος, τύμπανα έπαιξε ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, η ηχοληψία, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Νίκο Κόλλια ενώ η γραφιστική επιμέλεια του εξωφύλλου έγινε από την Βασιλική Δουρουκλάκη.

Το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε το 1974 με τη φωνή της Άννας Βίσση στο album Μικρές πολιτείες.

Στο video clip του τραγουδιού (διεύθυνση βίντεο και φωτογραφίας: Μάριος Θεολόγης, μοντάζ: ΑΝST PRODUCTIONS & Δημήτρης Θεολόγης) παρακολουθούμε την ανάβαση μιας ζωντανής ύπαρξης από τον πάτο της Σπηλιάς των νεκρών ψυχών προς την έξοδο, το φως, τη ζωή. Στη διάρκεια της ανηφόρας η ηρωίδα ερμηνεύοντας ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο δίπολα. To φόβο να μείνει μαρμαρωμένη, σχεδόν νεκρή, στην ονειροπόληση των επιθυμιών της. Και την πιθανότητα να βγει πράγματι στο μπαλκόνι της πόλης και να γιορτάσει τη δίψα για αγάπη μέσα από το παιχνίδισμα μιας πρόκλησης.

Στους γαλλικούς στίχους ακούμε τον ψίθυρο του υποσυνειδήτου της ηρωίδας καθώς αναζητά τη μητρική αγάπη, ως σωτηρία από αυτή την ατελείωτη δίψα για ερωτική αγάπη.

Δίψασα Στην Πόρτα Σου
Δίψασα στην πόρτα σου γι’ αγάπη
Και έγειρα γλυκά να κοιμηθώ
Μαύρο Δαχτυλίδι το Φεγγάρι
Τάμα σε ξωκλήσι μακρινό

Μaman, donne-moi de l’eau
Ne me quitte pas dans la forêt carnivore

J’ai séché sans ton amour
L’ amour est toujours toi
Maman

Έδεσα με κόμπο τη φωνή σου
Δροσερό κλωνάρι της αυλής
Δέντρο μυστικό του παραδείσου
Μπαλκονάκι της μικρής ζωής.

Μaman, donne-moi de l’eau
Ne me quitte pas dans la forêt carnivore

J’ai séché sans ton amour
L’ amour est toujours toi
Maman

—————————–

Λίγα λόγια για την Παρασκευή Δουρουκλάκη

Η Παρασκευή είναι απόφοιτη της Νομικής Αθήνας και του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη. Είναι ηθοποιός, στιχουργός, παίζει πιάνο και τραγουδάει.

Το θεατρικό της ντεμπούτο ήταν ο ρόλος της Πελαγίας στο έργο «Νύχτα της Κουκουβάγιας» του Γιώργου Διαλεγμένου από τους Elephas Tiliensis, παράσταση που παίχτηκε για δυο συνεχόμενες σεζόν. Στο ενδιάμεσο τους την είδαμε στο ρόλο της Λεονί στη μονόπρακτη κωμωδία του George Feydeau “Η Λεονί εν αναμονή» σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη. To 2023 αποτέλεσε την επιλογή του σπουδαίου Πέτερ Στάιν για τον ρόλο της Σελιμέν στον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου, δίπλα στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ερμηνευτικά, την πρωτογνωρίσαμε μέσα από την διασκευή του Bengoa στο τραγούδι «Η σωτηρία της ψυχής» και στη συνέχεια από τα «Μαγεμένα νερά» σε δικούς της στίχους και μουσική μαζί με τον Γιώργο Διγενή, αλλά και ως στιχουργό στο τραγούδι του Bengoa «Planeta» με τη συμμετοχή της Nalyssa Green.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here