Γράφει η Γωγώ Τσάκωνα
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας

Τους Penny and the swingincats ομολογώ τους ανακάλυψα μέσα από το εθιστικό και άκρως εκλεπτυσμένο τους «Εξωτικό Χαρμάνι». Μπήκα στην διαδικασία να τους ψάξω , να δω βιντεάκια από live εμφανίσεις τους και να ακούσω πιο προσεκτικά τη μουσική και τα τραγούδια τους. Πολλοί επίσης θεώρησαν στην αρχή ότι το «Χαρμάνι τους» ήταν μια διασκευή ενός παλιότερου τραγουδιού του Μανώλη Χιώτη , αλλά σαφώς κύρια «υπαίτια» και δημιουργός του κομματιού δεν είναι άλλη από την front woman της μπάντας Πέννυ Μπαλτατζή.

penny_swinging_cats_live_2014_10_028

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην μόδα των μουσικών διασκευών και των Swing ρυθμών που ζούμε, οι Penny and the swingin cats όχι απλά ξεχωρίζουν, όχι απλά γοητεύουν ολοένα και περισσότερο το κοινό τους που συνεχώς αυξάνεται, αλλά ξέρουν πώς να δημιουργούν αυτό που λέμε καλή και ποιοτική μουσική. Μετρώντας στο βιογραφικό τους πολλές εμφανίσεις, όπως στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Gazarte, στο Half Note, στην ακτή Πειραιώς αλλά και πολλές διακρίσεις, εντός και εκτός συνόρων, ξεκίνησαν σήμερα ακόμα μια σειρά εμφανίσεων για το Αθηναϊκό κοινό.

penny_swinging_cats_live_2014_10_034

Στο σχετικά νεοσύστατο Tin Pan Alley, το οποίο βάζει σε πολλές από τις χρόνια καθιερωμένες μουσικές σκηνές τα γυαλιά σε θέματα οργάνωσης, στησίματος και εξυπηρέτησης, «η Penny και οι γάτοι της» ή «οι γάτοι και η Πέννυ τους», έκαναν πρεμιέρα την Παρασκευή 31 Οκτώβρη, ξεσηκώνοντας και διασκεδάζοντας το κοινό όπως θα κάνουν εξάλλου και τις επόμενες Παρασκευές μέχρι τις 21 Νοέμβρη.

penny_swinging_cats_live_2014_10_051

Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα ζωντανά την μπάντα αλλά σίγουρα όχι και η τελευταία. Μια εξαιρετική Πέννυ Μπαλτατζή που πλαισιωνόταν εξαιρετικά από τους «μουσικούς γάτους», Γιώργο Ζερβό, Βαγγέλη Κατσαρέλη, Στάθη Παρασκευόπουλο, Καλλίστρατο Δρακόπουλο, Αλέξανδρο Δανδουλάκη και Δημήτρη Καραγιάννη. Το πραγματικά ιδανικό σε αυτήν την μπάντα είναι ότι δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον, όλοι τους είναι εκπληκτικοί μουσικοί και δεξιοτέχνες και καταθέτουν ψυχή και ταλέντο σε κάθε νότα, σε κάθε τραγούδι.

penny_swinging_cats_live_2014_10_053

Η βραδιά ξεκίνησε με αρκετά κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο «ΡΕΤΡΟ» (γυφτάκι, πειρασμός απάτη, μικρό καφέ), δίνοντας έτσι το έναυσμα για το μουσικό ταξίδι. Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στο νέο τους δίσκο (τον οποίο περιμένουμε πως και πως ), τραγούδια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ήχους rock ‘n’ roll και ήχους πιο jazz… «Να το πάρεις το κορίτσι», «Είσαι παιδί μου πειρασμός», «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου», «Η σκλάβα», «Crazy girl», ήταν λίγα μόνο απ τα κομμάτια που έκαναν τον κόσμο να χορεύει και να χειροκροτεί συνεχώς.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν σίγουρα η εκτέλεση του «I put a spell on you» από την Πέννυ, που με μια φωνή –φωνάρα καθήλωσε όλο το μαγαζί, καθώς και η παρουσίαση του πειραγμένου, διασκευασμένου, ρεμιξαρισμένου, όπως θέλετε πείτε το (προσωπικά διαλέγω το «άρτια παραλλαγμένο») τραγούδι των αδελφών Καλουτά -που αναμένεται και στο νέο δίσκο -«Μ’ αρέσεις, μ’ αρέσεις». Δεν μπορώ να μην αναφερθώ ιδιαίτερα και στον Γιώργο Ζερβό που ως άλλος Elvis μας πήγε σε πιο rock ‘n’ roll μονοπάτια… Περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού καλύτερα να ανακαλύψετε μόνοι σας!

penny_swinging_cats_live_2014_10_048

Όσοι δεν έχετε δει ποτέ τους Penny and the swingin cats από κοντά είναι ευκαιρία να το κάνετε τώρα, να τους δείτε και να κολλήσετε. Να κολλήσετε με το ταλέντο τους, τις φωνές τους, την σκηνική τους παρουσία και την τέχνη τους. Να θυμάστε τα ονόματα αυτών των μουσικών ένα προς ένα …το αξίζουν και σίγουρα θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον!

Σπεύσατε!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here