Η Αλεξάνδρα Κλάδη πειραματίζεται με την ποπ μουσική, κουβαλώντας επιρροές τόσο από την indie pop και τζαζ σκηνή της Αμερικής, όσο και από folk στοιχεία της επτανήσιας καταγωγής της, αλλά και από τον κλασικό χώρο όπου αποτέλεσε τον κορμό των μουσικών σπουδών της.
Η ίδια γράφει και ερμηνεύει τα τραγούδια της. Οι μελωδίες της παραπέμπουν νοσταλγικά σε πιο ρομαντικές παρελθοντικές εποχές, αλλά ο στίχος είναι σύγχρονος, λιτός και πνευματώδης.

kladi_poster_dt_2015_03

Στις συναυλίες της παρουσιάζει με μια ιδιαίτερη και ρετρό διάθεση, τα τραγούδια της που είναι γραμμένα με αμεσότητα και χιούμορ και αποτελούν ιστορίες που περιγράφουν έξυπνα και με (αυτο-) σαρκασμό καθημερινές καταστάσεις που περιστρέφονται κυρίως γύρω από τον έρωτα και τα ευτράπελά του! Οι διασκευές που συνοδεύουν το original υλικό, φλερτάρουν με world, swing και jazz ενορχηστρώσεις. Εκτός από τις αγγλόφωνες διασκευές πολύ γνωστών τραγουδιών, η Αλεξάνδρα ερμηνεύει και ρετρό ελληνικά τραγούδια μέχρι τη δεκαετία του ’50 (από το ελληνικό παλιό bel canto: Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη, Μαρούδα κ.ά.), που ξαναζωντανεύουν με τη φρεσκάδα της ενορχηστρωτικής μαεστρίας της μπάντας της και της έντονης θεατράλε προσωπικότητάς της. Στη σκηνή εμφανίζεται πότε με το ακορντεόν της, πότε με το γιουκαλίλι της αλλά και με άλλα μικρά μουσικά όργανα που με το ηχόχρωμά τους δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο μουσικό αποτέλεσμα.

Παίζουν:
Ο Αλέξανδρος Καραδήμος στην Κιθάρα
Ο Χρήστος Σπηλιόπουλος στα Πνευστά
Ο Παύλος Λογαράς στα Τύμπανα
Ο Παύλος Μαραγκός στο Μπάσο

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης 22:30

The Speakeasy
Λέκκα 12, Σύνταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here