Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.musiccorner.gr
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Έτυχε να πάω πρόσφατα σε ένα event για μια παρουσίαση βιβλίου και επιτελούς ανάσανα λίγο.

Το μπαρ ήταν γεμάτο κόσμο, φασαρία, γέλια και η καλή διάθεση υπήρχε παντού στον αέρα. Αν δεν ήταν αυτή, τότε ήταν σίγουρα το πνεύμα της που πλανιόταν στο χώρο και δεν ήθελε να εγκαταλείψει, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Οι φήμες λένε ότι η Ευρώπη διαλύεται και ήρθαν τα πάνω κάτω. Εγώ το μόνο που ξερώ με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι μ’ αυτά και μ’ αυτά ήρθαν τα Χριστούγεννα.

Αρνούμαι να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο. Το ξερώ είναι παιδιάστικο, αλλά είναι τέτοια η εποχή του χρόνου που όλα επιτρέπονται.
Θέλω οι δρόμοι να γεμίσουν χέρι-χέρι ζευγαράκια καθισμένα σε παγκάκια και να είμαι κι εγώ εκεί και να ταυτιστώ με τα Χριστούγεννα της Σαμίου και όχι με αυτά της Βανδή, να μπουκωθώ με μελομακάρονα – αφού πρώτα ορκιστώ ότι με το νέο χρόνο θα ξεκινήσω δίαιτα, και να ζητήσω την καρδιά μου πίσω μέσα στην παγωνιά για χιλιοστή φορά -γιατί κάποια τραγούδια θα είναι κάθε χρόνο επίκαιρα. Μπήκα στο κλίμα πριν την ώρα μου το ξερώ. Σάμπως το ίδιο δεν έκανε και η Ελλάδα όμως όταν όλοι οι άλλοι προσπαθούσαν να βγάλουν την ουρά τους έξω από την κρίση;

Το πνεύμα των Χριστουγέννων σίγουρα δεν είναι τόσο δυνατό όσο ήταν κάποτε, και υπάρχουν παντού τριγύρω καλικάτζαροι που θα προσπαθήσουν να σου χαλάσουν τη διάθεση, ό,τι σχέδια κι αν έχεις.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και πολλά όμορφα πράγματα που δεν κοστίζουν πολύ αλλά προσφέρουν τα πάντα.

Είναι το στολισμένο δέντρο, τα φωτάκια, μια ζεστή σοκολάτα, μια ωραία ταινία και ένα τραπέζι γεμάτο αγαπημένα πρόσωπα. Αυτά νομίζω είναι αρκετά.

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι λοιπόν!

Ας τα υποδεχτούμε όσο καλύτερα μπορούμε – είναι άλλωστε η καλύτερη ευκαιρία για να κάνουμε τα στραβά μάτια σε ότι δεν μας αρέσει!

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here