Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.musiccorner.gr
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σαββατόβραδο…

Κέντρο…

Βροχή…

Νέκρα…

Δεν είμαι σίγουρη αν φταίει η κακοκαιρία στο δελτίο καιρού ή στο δελτίο των ειδήσεων, τα μαγαζιά πάντως έχουν αρχίσει να αδειάζουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Το μότο που είχαμε πέρσι ότι ο-Έλληνας-θα-κόψει-από-αλλού-και-όχι-από-την-έξοδο-του, που έπαιζε στις συζητήσεις με μουσική υπόκρουση το “όλα καλά θα μας πάνε”, μας άφησε χρόνους, μιας και τίποτα δεν μας πήγε καλά. Αφού έκοψε απ’ όλα τα άλλα, ο Έλληνας τελικά έκοψε και από την έξοδο του.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εποχές που χορεύαμε τα πιο ωραία λαϊκά σε σπίτια με μωσαϊκά και όχι στα μπουζούκια πετώντας με μανία γαρύφαλλα στην εκάστοτε wannabe Παπαρίζου.

Κι αναρωτιέμαι εγώ, αν μέχρι τώρα που βγαίναμε μετά μανίας όλη την εβδομάδα, δυσκολευόμασταν να κάνουμε γνωριμίες και να βρούμε έναν καινούριο άνθρωπο για να κάνουμε σχέση και να μας κρατά απ’ την μέση, τότε αν ξεκινήσουμε να μαζευόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε σπίτια – γιατί λεφτά δεν υπάρχουν, τα είπαμε αυτά – τότε πως στο καλό θα βρούμε το άλλο μας μισό ή τέλος πάντων κάτι που να του φέρνει έστω και λίγο;

Οι ιδιοκτήτες γραφείων συνοικεσίων ισχυρίζονται – σε αξιόπιστες μεσημεριανές εκπομπές – ότι η πελατεία τους έχει αυξηθεί. Δεν ξέρω αν εφαρμόζουν την τακτική αυτή για να μην πέσει το σπίτι τους να τους πλακώσει ή όντως έχουν πελατεία, αλλά ξέρω πως το «εμπρός πίσω» μπορεί να είχε πλάκα στο Κολοκοτρωνίτσι, αλλά δεν μου φαίνεται καθόλου αστείο στην πραγματική ζωή.

Είναι γεγονός πάντως πως τα πράματα αλλάζουν και παλιές συνήθειες ξεθάβονται από το σεντούκι της γιαγιάς – μαζί με κάποια ρούχα της που φαίνεται να είναι ξανά in fashion.

Λύσεις δεν έχω. Έχω όμως όρεξη να χορέψω σε μωσαϊκά, παρκέ, αλλά και μάρμαρα στα σπίτια αγαπημένων φίλων και να εφαρμόσω τη βγαλμένη-από-τη-ζωή-του-Sex-and-the-City τακτική να ζητήσω από όλους να φέρουν παρέα και κάποιον πρώην τους! Έτσι, μπας και κάνουμε καμιά γνωριμία της προκοπής, ξεχάσουμε λίγο τα στραβά, και χωθούμε σε έναν καναπέ αγκαλιά για να δούμε μια ωραία ταινία. Εξάλλου οι παλιοί δεν ήταν που έλεγαν πως τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή δεν κοστίζουν τίποτα;

Κάπως έτσι μπορεί στο τέλος να γλιτώσουμε μερικά ευρώ, αλλά και τα γραφεία συνοικεσίων!

Με τις υγείες μας…!

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here