Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
26/3/2010
www.musiccorner.gr

Σάββατο βράδυ και μετά από μια αναβολή λόγω της απεργίας των μέσων μεταφοράς, οι Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τον καινούριο τους δίσκο «Δυστυχώς Ευπτωχεύσαμεν» στο Metropolis Live Stage. Η φοβερή αφίσα με το γουρούνι που φοράει κουστούμι δίνει το στίγμα του συγκροτήματος! Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί πίνει, γελάει και δείχνει να έχει όρεξη για ένα δυνατό live.

 Γύρω στις δέκα η μουσική σταματά να παίζει από τα μεγάφωνα. Ο Λάγνης και ο Ιωσήφ χαιρετούν τους θαυμαστές και φίλους που βρίσκονται στο χώρο. «Είναι ιδιαίτερη μέρα για εμάς και θέλουμε να περάσουμε καλά, δηλαδή εμείς καλά και αν περάσετε και εσείς καλά, καλά θα είναι!!!», λέει αστειευόμενος ο Λάγνης. Στην συνέχεια, καλεί στην σκηνή τον Μέγα, τον special guest της βραδιάς. Ο Μέγας ραπάρει και μιλάει στο κοινό. «Είμαστε καλά; Ναι; Γιατί ναι; Δεν υπάρχει κανένας λόγος»! Ζητά χειροκρότημα για τον DJ Sun από τους Freedom of Speech που τον συνοδεύει. Το κοινό ανταποκρίνεται. Έχει αρχίσει να ζεσταίνεται. Ο Μέγας αφηγείται την συνάντησή του με τους παλιούς του συμμαθητές, η οποία του έχει αφήσει σκοτεινές αναμνήσεις: «Καθάρματα, μου λείψατε όλοι τόσο πολύ». Μετά από περίπου ένα τέταρτο στην σκηνή, ο Μέγας καλεί στην σκηνή δύο «εκλεκτούς» του φίλους: οι ΝΤΠ παίρνουν τη σκυτάλη.

Ο DJ Sparky βάζει έναν αγαπημένο δίσκο …τη «Φραγκοσυριανή». Ο Ιωσήφ ερμηνεύει Μάρκο Βαμβακάρη και ο Λάγνης χορεύει – ή τουλάχιστον προσπαθεί. Το ρεπερτόριο όμως αλλάζει σχεδόν αμέσως και οι πρώτες νότες του «Μετά από Τόσο Καιρό» ξεσηκώνουν το κοινό. Στην συνέχεια, ο Λάγνης αφηγείται με χιούμορ την ημέρα που αποφάσισαν να γίνουν συγκρότημα, πριν δώδεκα χρόνια, μετά από μια συναυλία των Active Member.

Ακολουθεί το «Μια Ιστορία», για τον MC εκείνο που λόγω χρημάτων κατάφερε να βγάλει δίσκο, ενώ άλλοι καλλιτέχνες με φόντα και ταλέντο έμειναν πίσω.

Ο Λάγνης αφιερώνει το «Ένας Κόμπος η Χαρά Μου» σε όλους τους «καψούρηδες». Το συγκρότημα θα συνοδεύσει στην κιθάρα ο Τάσος Κατσούλης. Στο «Ραπ για να Ζήσω» οι ρυθμοί ανεβαίνουν ξανά.

Φυσικά, από το live δεν θα μπορούσε να λείπει η «Απουσία». Στα φωνητικά συνοδεύει το συγκρότημα η Ευτυχία Πανοπούλου. Η μελαγχολική διάθεση θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του υπέροχου «Σάββατο Βράδυ – Κυριακή Πρωί», το οποίο θα ερμηνεύσουν στην σκηνή ο Ιωσήφ με την Ευτυχία.

Το λόγο όμως τώρα παίρνει ξανά ο Λάγνης και καλεί στην σκηνή το Μοίχο24 και το Stereo Mike που ελαφρώς σοκαρισμένοι ανεβαίνουν στην σκηνή, καθώς είναι μια η πρόσκληση εκτός προγράμματος! Εκείνοι καλούν το κοινό να φωνάξει δυνατά το όνομα των ΝΤΠ. Οι τέσσερις MCs ραπάρουν στο «Κοίταξε Μπροστά», έναν ύμνο στην ανάγκη του άντρα να ξεπεράσει τον χωρισμό μέσα από τη μουσική. Το κοινό όμως απαιτεί την «Αναγνώριση» και μόλις οι πρώτες νότες της μελωδίας ακούγονται, όλοι ξεσηκώνονται. Ο Μοίχος24 και ο Stereo Mike κατεβαίνουν από τη σκηνή και έρχεται η ώρα …της κρίσης!

Ως οικονομολόγος, ο Λάγνης αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξηγήσει στο κοινό πώς δημιουργείται κρίση στην αγορά, ενώ οι ΝΤΠ αναλαμβάνουν να μας το αναλύσουν περαιτέρω στο κομμάτι «Στην Κρίση Σας».

Δεν μπορούσαν όμως να μην συμπεριλάβουν στο set τους και το «Έλα» από το πρώτο τους CD. «Το Μαύρο Βαμβάκι» από τον καινούριο δίσκο είναι εξαιρετικό και σε ζωντανή εκτέλεση και είναι ένα κομμάτι που ταιριάζει ιδιαίτερα στο συγκρότημα. Τα “Bitchez” και «Να Πεθάνουν οι Γυναίκες» είναι βαθύτατα ειρωνικά κομμάτια που ο καθένας μπορεί να βρει σ’ αυτά …τον εαυτό του. Στα φωνητικά τους συνοδεύει και η Μαρία Κουσουλάκου. Το «Λάλοι Είμαστε, Λάλοι θα Μείνουμε» ζωντανά απίστευτα σουρεαλιστικό και αστείο.

Το live ολοκληρώνεται λίγο μετά με το «Απόψε Λέω να Μην Κοιμηθούμε», στο οποίο συμμετέχουν οι DJs, οι κοπέλες στα φωνητικά και φυσικά οι ΝΤΠ. Όταν ανάβουν πια τα φώτα, ο Λάγνης και ο Ιωσήφ ευχαριστούν το κοινό που φωνάζει συνθηματικά το όνομά τους. Μια όμορφη βραδιά φτάνει στο τέλος της, γεμάτη δυνατές μελωδίες, εκπλήξεις και γερές δόσεις χιούμορ από ένα συγκρότημα που εκτός από καλή μουσική, ξέρει να διασκεδάζει και να ξεσηκώνει το κοινό του…

 

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here