Τα Τραπεζιάτικα” η αλλιώς «τραγούδια της τάβλας» μας παρουσιάζει ο τραγουδοποιός Γιάννης Αδάμος στον νέο του δίσκο που κυκλοφορεί από την Final Touch.

Όπως μαρτυράει και ο τίτλος πρόκειται για τραγούδια που τραγουδιούνται από παρέες μετά από φαγητό και ποτό κάτι που στις μέρες μας έχει φθαρεί όπως τονίζει ο ίδιος. Πρόκειται για 11 συνθέσεις που συνδυάζουν την διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής με σύγχρονα στοιχεία από το έντεχνο τραγούδι.

Στην ηχογράφηση του δίσκου συμμετέχουν οι αξιόλογοι μουσικοί:
Χρήστος Κολοβος (κιθάρα – φωνητικά), Γιώργος Αγγέλης (βιολί), Ζήσης Φτάκας (λαούτο), Στέλιος Μπούκος (κρουστά), Αγγελος Παλαπέλας (κλαρινέτο, πιάνο), Ηλίας Παλαπέλας (μπάσο), Στέλιος Δουγαλής (ακορντεόν, μπάσο, φλογέρα), Μάκης Μαυρίδης (πλήκτρα), Δήμητρα Καλιάρα (κανονάκι), Γιάννης Αδάμος (τζουράς), Κώστας Κουτσιαλής (Ακορντεόν), Νίκος Φερέφας (κλαρίνο).

Τα τραγούδια του Γιάννη Αδάμου, ερμηνεύουν επίσης και οι Αργύρης Λούλατζης, Σωτήρης Μπαλάς, Χρήστος Κολοβός, Αθανασία Αλεξοπούλου και Σοφία Μπακαλάκου.

Την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου συνοδεύει το single με τίτλο «Παρασάνταλα», το οποίο ερμηνεύει ο εξαιρετικός Αργύρης Λούλατζης, σε στίχους του Γιάννη Αδάμου και μουσική του Δημήτρη Βαβλιάρα.

Πρόκειται για ένα από τα δυνατά κομμάτια του δίσκου, στο οποίο ξεχωρίζει ο εύθραυστος ήχος του κλαρίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here