15/6/2011
www.musiccorner.gr

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την οργάνωση της εκδήλωσης ‘‘Εις Αφροδίτην’’, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2011 στο Ιερό της Αφροδίτης στην Παλαίπαφο (Κούκλια). Το μουσικό πολυθέαμα ‘‘Εις Αφροδίτην’’ οργανώνεται για έκτη κατά συνέχεια χρονιά από τον Δήμο Γεροσκήπου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών, με σκοπό  την ανάδειξη και αξιοποίηση της σχέσης των δύο περιοχών με τον μύθο και τη λατρεία της θεάς Αφροδίτης, αλλά και την ανάδειξη του πολιτιστικού προσώπου της Κύπρου και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.

Στη φετινή διοργάνωση, που φέρει τον τίτλο ‘‘Το Ερωτικό Τραγούδι την Ελλήνων’’, ο Γιώργος Νταλάρας, συνοδευόμενος από την παγκοσμίου φήμης Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων Ρωσίας ‘‘Ossipov’’, την Ασπασία Στρατηγού και ένα εκλεκτό επιτελείο Ελλήνων μουσικών, θα παρουσιάσουν ένα εκλεκτό πρόγραμμα μέσα από ελληνική ποίηση και μουσική που υμνούν τον Έρωτα, αρχίζοντας από την αρχαιότητα, περνώντας στις ρίζες του παραδοσιακού τραγουδιού, διασχίζοντας την εποχή του Μεσοπολέμου και της δεκαετίας του ’50 και καταλήγοντας στο ρεμπέτικο, το λαϊκό και το σύγχρονο έντεχνο ερωτικό τραγούδι.

Της συναυλίας θα προηγηθεί σύντομο τελετουργικό με τη συμμετοχή Κυπρίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως του τραγουδιστή Κώστα Χατζηχριστοδούλου και του Φωνητικού Συνόλου ‘‘Διάσταση’’. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος έχει ο συμπατριώτης μας Βάσος Αργυρίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here