«Ρεμπέτικα για τρεις κιθάρες» θα παρουσιάσουν οι ΤέΤΡΙΣ (Ηλίας Βαμβακούσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Γιάννης Παπαγεωργίου), την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στον Σταυρό του Νότου Plus.

Το συγκρότημα ΤέΤΡΙΣ, δημιουργήθηκε από τρεις εκπροσώπους της νεότερης γενιάς τραγουδοποιών. Τρεις συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές αλλά και κιθαρίστες, με ιδιαίτερη αγάπη στο ρεμπέτικο, ξαναδιαβάζουν τους μεγάλους λαϊκούς μας δημιουργούς και τους μεταφέρουν στο σήμερα, μέσα από το φίλτρο των ακουσμάτων και των επιρροών τους.

Τραγούδια σταθμοί στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, από το 1930 ώς το σήμερα, των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Χιώτη, Παπαϊωάννου, Σκαρβέλη, Τούντα , Ζαμπέτα αλλά και Νίκου Παπάζογλου, Παύλου Σιδηρόπουλου και άλλων, μπλέκονται όμορφα με νέο υλικό των τριών δημιουργών.

Όμορφες και δουλεμένες ενορχηστρώσεις που αναδεικνύουν την μελωδικότητα του ρεμπέτικου και τις δυνατότητες της ακουστικής κιθάρας, έντονες ερμηνείες, πολυφωνίες και ιδιαίτερες διασκευές από τρεις εκπροσώπους της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Σύντομα βιογραφικά
Ηλίας Βαμβακούσης: Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής . Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους ενώ παράλληλα εργάζεται και ως ερμηνευτής, παραγωγός και ενορχηστρωτής. Εμφανίζεται σε σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας και έχει συνεργαστεί δημιουργικά με καλλιτέχνες όπως Νατάσσα Μποφίλιου, Νίκος Ξυδάκης, Μαρίζα Κωχ, Στάθης Δρογώσης, Μανώλης Φάμελος και άλλοι.

Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης: Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Έχει στο ενεργητικό του πέντε δισκογραφικές εργασίες και πολλές συμμετοχές ως δημιουργός και ερμηνευτής σε δίσκους άλλων. Εμφανίζεται σε σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας τα τελευταία 12 χρόνια και έχει συνεργαστεί δημιουργικά με καλλιτέχνες όπως Μαρία Παπαγεωργίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Θηβαίος, Μπάμπης Στόκας, Γιάννης Χαρούλης, Φοίβος Δεληβοριάς και άλλοι.

Γιάννης Παπαγεωργίου: Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Το 2012 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στην κλασική μουσική και τον τομέα της μουσικής παιδαγωγικής. Το καλοκαίρι του 2017, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, στο ίδιο πανεπιστήμιο, σε σχέση με την ελληνική λαϊκή μουσική και με ειδίκευση στο όργανο της κιθάρας, για την οποία έχει εκπονήσει δύο ακαδημαϊκά συγγράμματα. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εμφανιστεί σε διάφορους χώρους σε όλη την Ελλάδα, έχοντας στο ενεργητικό του διάφορες συμμετοχές ως κιθαρίστας και ως τραγουδιστής, ενώ κύρια του ασχολία είναι η σύνθεση τραγουδιών. Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Μπασλάμ και ο Δημήτρης Μυστακίδης. Τον Φεβρουάριο του 2018, εκδόθηκε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Από τη σιωπή στη σιωπή»

Ηχοληψία: Γιάννης Ταβουλάρης
Φωτογραφία αφίσας: Λορίν Παρασκευοπούλου

Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλ. 210 9226975

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here