20/6/2012
www.musiccorner.gr

Μέσα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό λαό, αλλά και των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, και μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα διεξαχθεί και φέτος η 5η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, Resistance Festival 2012. Θα λάβει χώρα στη Γεωπονική σχολή της Αθήνας την Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου.

Στα 5 χρόνια που μετράει μέχρι σήμερα, το Resistance έχει γίνει τόπος συνεύρεσης, δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών κινημάτων και οργανώσεων από δεκάδες χώρες του κόσμου. Παράλληλα με τις πολιτικές εκδηλώσεις, το φεστιβάλ πλαισιώνεται και από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Παρασκευή, 29 /6

Σκηνή 1:
Παύλος Παυλίδης & BMovies
Until A Better Name

Σκηνή 2:
Κλαρινοκατάσταση με τους Δημήτρη Μπρέντα, Αχιλλέα Χαχάμη, Αυγερινή Γάτση, Βασίλη Τριάντη και Μανούσο Κλαπάκη.

Σάββατο, 30/6

Σκηνή 1:
after show party: DJ Panko
Lenacay (ex Ojos de Brujo)
Sancho 003

Σκηνή 2:
Ικαριώτικη Βραδιά με την Περδικιώτικη Κομπανία

Κυριακή, 1/7

Σκηνή 1:
Σπύρος Γραμμένος
Guests: Πάνος Μουζουράκης – Ζακ Στεφάνου
Rumors

Σκηνή 2:
Κρητικό γλέντι με τον Ψαρογιώργη και την παρέα του.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ/ημέρα – 10 ευρώ για το 3ήμερο
Τιμή ποτού: Μπύρα (ποτήρι) 2 ευρώ / Μπύρα (κουτάκι) 1.5 ευρώ / ποτό 4 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου 18,
2ος Όροφος, 210-3845870, ώρες γραφείου.

Ωρα έναρξης: Σκηνή 1 – 21.30 // Σκηνή 2 – 22.30

Πρόσβαση:
Ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης είναι με τη γραμμή 3 (μπλε) του Μετρό από τη στάση «Κεραμεικός».
Τα λεωφορεία που περνάνε από τη Γεωπονική είναι:
Α16 (Πλ. Κουμουνδούρου – Ελευσίνα μέσω Ιεράς Οδού)
836 (Πλ. Κουμουνδούρου – Παλάσκα)
856 (Αιγάλεω – Υμηττός – Δάφνη)

Λοιπές πληροφορίες:
Στο χώρο θα λειτουργεί εστιατόριο, μπαρ και παιδότοπος.
Όσοι από τους συμμετέχοντες χρειάζονται κατάλυμα μπορούν να διανυκτερεύσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πανεπιστημίου, κατόπιν συνεννόησης με την Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
(βιογραφικά στοιχεία, σε σειρά εμφάνισης)

Παύλος Παυλίδης & Β-Movies

Ο Παύλος Παυλίδης & οι Β-Movies βγαίνουν στο δρόμο και φέτος το καλοκαίρι για να παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα.

Εκτός από τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη, απ’ όλη την πορεία του μέχρι σήμερα, θα ακουστούν  και άλλα, που τα τελευταία χρόνια δεν είχαν παρουσία στις συναυλίες τους, καθώς επίσης και καινούρια ακυκλοφόρητα τραγούδια, που θα συμπεριληφθούν στο δίσκο που ετοιμάζουν και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Ο Παύλος Παυλίδης ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά» αλλά κέρδισε, επάξια, την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση ως front man στα «Ξύλινα Σπαθιά». Από το 2003 και μετά, συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή με συνοδοιπόρους τους B-Movies.

Οι B-Movies είναι οι: Τόλης Δεληγιάννης (μπάσο), Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα), Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα), Θανάσης Τζίνγκοβιτς (ηλεκτρική κιθάρα).

Until a Better Name

Τι εστί Until a Better Name, με τα δικά τους λόγια: “Είμαστε μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2009 και δεν έχει βρει ακόμη όνομα! Το 2010 παίξαμε στο Schoolwave live. Τους μήνες που ακολούθησαν μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2010, άλλα μέλη έφυγαν και άλλα ήρθαν. Τα τραγούδια μας μεταδίδουν ένα ατμοσφαιρικό-σκοτεινό κλίμα, όπως δηλαδή αντικατοπτρίζεται στα μάτια μας η σημερινή εποχή. Η ουτοπία που ψάχνουμε διαρκώς είναι και η έμπνευση για τη λεγόμενη «dark tripping» μουσική μας. Στοιχεία από jazz, blues, atmospheric, underground και trip hop συνδυασμένα με μια κλασσική παιδεία, προβάλλουν τη θεατρικότητά μας και την επιρροή μας από τα soundtrack κινηματογραφικών ταινιών.

Εμφανιστήκαμε στο Indie Rock Festival στη Σύρο, σε διάφορα club της Αθήνας, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στο Θέατρο Βράχων, στο Art Apart Festival της Πάτρας και ως guest στο Schoolwave 2011 στην πλατεία Νερού. Και μην ξεχνάτε : «Let your soul be free».

Οι Until a better name:

Μυρτώ Στύλου (φωνή), Βασίλης Αλεβίζος (πλήκτρα, φωνή), Κώστας Φτούλης (κιθάρα), Μελίνα Δελίκου (βιολί), Λουκάς Κερκύρας (μπάσο, κόντρα μπάσο), Δημήτρης Κουρελής (ντραμς), Αντιγόνη Σεφερλή (τσέλο)

Κλαρινοκατάσταση

Ένα κλαρίνο, δύο λαούτα, ένα ακορντεόν κι ένα ντέφι συναντιούνται στη Γεωπονική, δημιουργώντας ατμόσφαιρα παραδοσιακού πανηγυριού.

Δημήτρης Μπρέντας, κλαρίνο
Αχιλλέας Χαχάμης, λαούτο-φωνή
Αυγερινή Γάτση, ακορντεόν-φωνή
Βασίλης Τριάντης, λαούτο
Μανούσος Κλαπάκης, κρουστά

Lenacay

Μετά από μια πετυχημένη 10ετή πορεία οι Ojos de Brujo σταμάτησαν να υπάρχουν. Δύο από τα ιδρυτικά τους μέλη, ο DJ Panko και ο κιθαρίστας Ramon Gimenez, συνεχίζουν με συνέπεια το μουσικό τους δρόμο, δημιουργώντας το νέο, διάδοχο, μουσικό σχήμα με το όνομα Lenacay, ενώ κυκλοφόρησαν φέτος το Μάρτιο το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο «Ryma».

Οι Lenacay ξεκίνησαν ήδη τις συναυλίες στην Ισπανία και την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους.

Η μουσική των Lenacay είναι ένα μαγευτικό ταξίδι που αναμιγνύει τους δρόμους του φλαμένκο με ηλεκτρονικούς ρυθμούς,  με μελωδίες της ρούμπα και με funk μπάσο. Μια μουσική που αντιπροσωπεύει πλήρως το όνομα του γκρουπ που σημαίνει στη γλώσσα των Ρομά «αυτοί που συνεχώς διδάσκονται από τη ζωή».

Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά για να μας υποσχεθούν μια μοναδική συναυλία που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη.

Μετά τη συναυλία ο DJ Panko θα παραμείνει στα decks και θα μας προσφέρει ένα πάρτι όπως μόνο ο ίδιος ξέρει να δημιουργεί.

Οι Lenacay είναι οι:
Ramón Giménez «El Brujo»
Dj Panko «El Mago»
Paula Domínguez «La Camaleón»
Yolanda Cortés «La Joya»
Eduardo Cortés «El Hechicero»
Charlie Cuevas «El Ilusionista»
Alan Sousa

Sancho 003
Οι Sancho 003 δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2007 από τους Θεσσαλονικείς Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα, πλήκτρα, φωνή) και Κώστα Παντέλη (ηλεκτρική κιθάρα). Και οι δυο τους είναι γνωστοί για τις μουσικές τους συνεργασίες (ο Φώτης έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Αγγελάκα και ο Κώστας υπήρξε μέλος των Πίσσα & Πούπουλα και έχει συνεργαστεί επίσης με Θανάση Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Αγγελάκα) αλλά το εν λόγω project είναι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε έχουν κάνει στο παρελθόν.

Οι Sancho 003 παράγουν ηλεκτρο-ακουστικά ηχοτοπία χρησιμοποιώντας την τεχνική του looping σε όλες τους τις συνθέσεις, που είναι αποκλειστικά οργανικές. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά πειραματικό και ενώ δύσκολα περιγράφεται με λέξεις, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κινηματογραφικό.

Το πρώτο τους album, «We Buy Gold», κυκλοφόρησε το 2009 από την ανεξάρτητη Quetempo.

Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν παίξει σε φεστιβάλ (Synch Festival, Video Dance Festival, Festival Adriatica, Loop Festival Λευκωσίας) αλλά και μικρούς χώρους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επίσης έχουν γράψει τη μουσική για 2 παραστάσεις της ομάδας χορού Sinequanon.

To 2012 κυκλοφορεί το δεύτερο album τους, με τίτλο «Muzga», από την Inner Ear.

Ικαριώτικη βραδιά με την Περδικιώτικη Κομπανία

Φέτος το Resistance Festival έχει την τιμή να φιλοξενεί τους ήχους και τα χρώματα της Ικαρίας, με την Περδικιώτικη Κομπανία να μας ταξιδεύει στους ρυθμούς του νησιού.

Μια βραδιά που δεν πρέπει με τίποτε να χάσετε!

Η Περδικιώτικη Κομπανία είναι οι:
Μάκης Κοτσορνίθης: βιολί
Βασίλης Σκούτας: κιθάρα
Δημήτρης Μυταράκης: ακορντεόν
Παπαλάς Γιάννης: μπουζούκι
Παντελάδης Βασίλης: κρουστά

Σπύρος Γραμμένος

Μαζί του ο Πάνος Μουζουράκης και ο Ζακ Στεφάνου

Τρεις αιώνιοι εχθροί θα ενωθούν για μια μόνο βραδιά!

Θα σας πάρουν τα σπίτια, τις δουλειές, τα ευρώ που σας έχουν απομείνει και θα σας επιστρέψουν για τρεις ώρες στην δραχμή!

Μπάσα θα προσφέρει ο Πέτρος Κρεμυζάκης

Τύμπανα ο Στέλιος Πασχάλης

Και κιθάρα θα παίζει με τα δύο χέρια ο Αλέξανδρος Δερμάνης!

Μπακ του δε φιούτσουρ Μπέημπ!

Rumors

Οι Rumors παίζουν μαζί από το 2009, συνθέτοντας, με αρκετά προσωπικό στυλ, το δημιουργικό αποτέλεσμα των διαφορετικών μουσικών επιρροών των μελών, με τον κοινωνικά ευαισθητοποιημένο αγγλικό τους στίχο. Στο ενεργητικό τους έχουν  ένα άλμπουμ σε μίξη και συμπαραγωγή του Ανδρέα Καρκούλια.

Μετρώντας πολλές συναυλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, μαζί με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θάνος Ανεστόπουλος και άλλοι, παρουσιάζουν μια πιο προσωπική και ιδιαίτερη live εμφάνιση, με αρκετές νέες συνθέσεις.

Ψαρογιώργης

Η μουσική της Κρήτης δεν θα μπορούσε να λείψει από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ψαρογιώργης και η παρέα του θα γεμίσουν με κρητικά ηχοχρώματα τους χώρους της Γεωπονικής. Μια ξεχωριστή βραδιά πέρα από τα συνηθισμένα.

Ψαρογιώργης: Τραγούδι και λαούτο.
Νίκος Ξυλούρης: Λύρα και λαούτο.
Γιάννης Παπατζανής: Κρουστά και λαούτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here