Γράφει η Μάρω Παναγή
Φωτογραφίες: Ματίνα Φουντούλη

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου είδαμε τον Απόστολο Ρίζο στον μουσικό χώρο Kremlino και έχουμε να σας πούμε πολλά!

Πρώτη φορά συναντώ καλλιτέχνη που με την έναρξη της συναυλίας του τριγυρνά ανάμεσα στο κοινό και σιγοτραγουδά χαμογελώντας “καλωσορίσατε”. Και μόνο αυτή η κίνηση μαρτυρά την αυθεντικότητα της βραδιάς που θα ακολουθούσε…

rizos_live_2017_03_001

Όλο το live αποτελούσε ένα σύμπλεγμα ιστοριών και παραμυθιών και η τόσο ιδιαίτερη φωνή του Ρίζου μάς ταξίδεψε σε παλιούς και νέους καιρούς… Τραγουδήσαμε αγαπημένες επιτυχίες του (“Τι να θυμηθώ”, “Φυσαλίδα”), αλλά και καινούργια πολλά υποσχόμενα κομμάτια από τον νέο του δίσκο με τίτλο “6”. Περάσαμε από “τραγούδια αρμένικα”, σε Βαβυλώνες, στις θάλασσες του Καββαδία, σε ποιήματα γραμμένα πριν από 200 χρόνια! Παρέα με τ’ ανείπωτα του Ζερβουδάκη, τις μέλισσες της Βελεσιώτου και άλλες τόσες μοναδικές διασκευές ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής έστησε μία πρωτότυπη μουσική πρόταση.


Το ηλεκτρικό κοντραμπάσο, τα τύμπανα, η φυσαρμόνικα, η τρομπέτα, οι κιθάρες, το σαξόφωνο… δημιούργησαν έναν ήχο αισθαντικό, ποιητικό και ταυτόχρονα έντονο που δεν υπάγεται σε κάποια κατηγορία, αλλά αποτελεί ένα μείγμα παράδοσης, ηλεκτρονικής και έντεχνης μουσικής μέχρι και hip hop πινελιών από τον Λάγνη (Χρήστο Πανοηλία). Οι ενορχηστρικές ικανότητες του Ρίζου είναι εντυπωσιακές, ενώ εξίσου ταλαντούχοι είναι και οι τρεις μουσικοί που τον συνοδεύουν: ο Θοδωρής Κουέλης (ηλεκτρικό κοντραμπάσο, loops), ο Dr. Momo (τύμπανα, κρουστά), Χρήστος Σπηλιόπουλος (τρομπόνι, τρομπέτα, σαξόφωνο, φλάουτο). Συντροφιά με τον καλλιτέχνη ήταν και ο φίλος του Παύλος Συνοδινός που με την κιθάρα του ερμήνευσε δικές του και μη επιτυχίες.


Φεύγοντας από το Kremlino στο Φάληρο, η φωνή του Απόστολου Ρίζου αντηχούσε στ’ αυτιά μου μελωδική και παραμυθένια. Η μουσική βραδιά κύλησε όμορφα κάτω από το θεατρικό, οικείο ύφος του καλλιτέχνη που συνομιλούσε με το κοινό.

*** Επόμενες εμφανίσεις: Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαρτίου στα Χανιά, στην “Οδό ονείρων”


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here