«Μεσόγειο τη λεν … μια θάλασσα που αγκαλιάζει και ενώνει τους λαούς της, επικοινωνεί τις μουσικές τους και ανακατεύει αρμονικά, χρώματα, ήχους και συναισθήματα… Την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, η μουσική παράσταση «ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ», με τη μαγευτική φωνή της Σύλβιας Ευθυμίου, μας οδηγεί από λιμάνι σε λιμάνι: πιάνει Γαλλία με Edith Piaf και το “La foule”, ένα περουβιανό βαλς, που η μεγάλη ερμηνεύτρια το έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο με τη σφραγίδα της γαλλικής κουλτούρας! Κάνει στάση στην Ισπανία με το “Un ano de Amor” και δένει για «Καληνύφτα» στην Κάτω Ιταλία, με ένα τραγούδι … “una faccia una razza”!

Συγκυβερνήτης στο ταξίδι ο κορυφαίος συνθέτης και σολίστ ηλεκτρικού βιολιού Alex Papadiamantis, που αναδεικνύει με τις γεμάτες έμπνευση διασκευές του ελληνικά παραδοσιακά ακούσματα: «Γιάννη μου το μαντήλι σου» και «Λιανοχορταρούδια» από τη Στερεά Ελλάδα, Παροναξιώτικος μπάλος και ξεφαντώματα απ’ τα νησιά μας! Ο Alex Papadiamantis, με την ίδια ευκολία που ισορροπεί τις εμφανίσεις του στο Ηρώδειο με την έντονη συνθετική του δραστηριότητα, μας μαγεύει παρουσιάζοντας κομμάτια δεξιοτεχνίας, όπως το “Storm”, από τις «Τέσσερις Εποχές» του Vivaldi!

sylvia_efthymiou_2016_10

Επίσης θα ακούσουμε τα «Να βγεις από τα Χρώματα», «Τρεις Αναπνοές» και «Μέσα στο Χθες», τραγούδια από τον δίσκο της Σύλβιας σε μουσική Alex Papadiamantis, που κυκλοφορούν από τη 14music!

Συντελεστές
Vlahos Panayiotis, drums
Aris Nikoleris, bass
Kostas Daras, synths
Marios Chibici, el.guitar

El Convento del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5200602

Ώρα: 21:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here