Δεδομένου ότι το 2019 έφυγε έχοντας προσφέρει πολλά καινούργια άλμπουμ από μεγάλους καλλιτέχνες, το 2020 προμηνύεται κι αυτό εξίσου ενδιαφέρον μουσικά. Από νέες κυκλοφορίες διάσημων καλλιτεχνών μέχρι τη μουσική που γράφεται για μεγάλες διοργανώσεις ή ταινίες, παρακάτω είναι ό,τι μας επιφυλάσει η νέα χρονιά:

Τα πρώτα μουσικά νέα έρχονται από το χώρο του κινηματογράφου. Καθώς η νέα ταινία James Bond με τίτλο «No time to die» κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο, περίπου ένα μήνα πριν θα ακουστεί και το νέο ομώνυμο τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει η Billie Eilish. Η 18χρονη τραγουδίστρια θα είναι η νέα «φωνή» του James Bond, ενώ υπάρχουν φήμες ότι μπορεί τελικά να ακουστεί για πρώτη φορά στα φετινά Όσκαρ.

Μια άλλη σπουδαία γιορτή του τραγουδιού, η οποία είναι αφορμή για την κυκλοφορία νέων τραγουδιών, είναι η Eurovision. Τα 65 χρόνια «κλείνει» φέτος η διοργάνωση και όπως πάντα αναμένεται με σπουδαίο ενθουσιασμό τον ερχόμενο Μάιο.

Άλλος ένας θεσμός που μάλιστα φέτος γιορτάζει τα 60 του χρόνια είναι το Euro. Ένας θεσμός-γιορτή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που παρακολουθείται από χιλιάδες θεατές ανά τον κόσμο. Το τραγούδι της φετινής διοργάνωσης ανατέθηκε στον Ολλανδό DJ Martin Garrix και θα ακουστεί ολόκληρο στην τελετή έναρξης του Euro. Σε 12 χώρες θα διεξαχθεί το Euro 2020 και ο Garrix έχει αναλάβει επίσης τη μουσική των τελικών, καθώς και της εισόδου των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις, το Euro αποτελεί μια ποδοσφαιρική φιέστα, με τις κορυφαίες εθνικές ομάδες να αγωνίζονται για το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Τα τρία δυνατά φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου είναι η Αγγλία, η Γαλλία και το Βέλγιο. Στα προκριματικά η Αγγλία κατάφερε να πετύχει μεγάλες νίκες, σημειώνοντας πολλά γκολ. Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής της επικράτησε με 7-0 του Μαυροβουνίου ενώ με αντίπαλο τη Βουλγαρία έφερε το 6-0. Το Βέλγιο το οποίο ήταν η αντίπαλος της Γαλλίας στον τελικό του μουντιάλ του 2018, κατάφερε να βγει αήττητο από την προκριματική διαδικασία σημειώνοντας 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μια διοργάνωση που θα παρακολουθήσει πλήθος φιλάθλων, αναμένεται να έχει την ανάλογη μουσική επένδυση που θα εμπνεύσει και θα δώσει γιορτινό αέρα στο φετινό Euro. Και ο Martin Garrix φαίνεται ο καταλληλότερος γι’ αυτό το σκοπό.

Δύο μεγάλες κυρίες του τραγουδιού αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο το 2020. O λόγος για την Adele και τη Lady Gaga, οι οποίες έχουν αναγγείλει ότι φέτος θα κυκλοφορήσουν τις νέες τους δουλειές. Για την Adele αυτό θα είναι το 4ο προσωπικό της άλμπουμ, πέντε χρόνια μετά το τελευταίο που είχε βγει το 2015. Με εξαιρετική αγωνία αναμένεται η καινούργια δουλειά της υπέροχης αυτής φωνής. Όσο για την Lady Gaga, η τελευταία της δουλειά ήταν το 2016 με το «Joanne». Αυτό πρόκειται να είναι το 6ο προσωπικό της άλμπουμ και παρότι το όνομα του δίσκου δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, πηγές που βασίζονται σε κάποιες αναρτήσεις της εκκεντρικής σταρ αναφέρουν ως πιθανό το «G A G A».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here