Τo six d.o.g.εγκαινιάζει την δική του δισκογραφική ετικέτα, στις αρχές Οκτωβρίου, με δύο ταυτόχρονες κυκλοφορίες.

Ο στόχος του label είναι απλός και προκύπτει ως φυσική απόρροια του γεγονότος ότι τα μέλη της δημιουργικής ομάδας του six d.o.g.s ακούν ακατάπαυστα νέα μουσική και παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω της σχέσης που διατηρούν με μία πληθώρα καλλιτεχνών. Και μπορεί η κυκλοφορία (πολύ) καλής μουσικής να μην είναι τόσο αυτονόητο ζητούμενο στην εποχή της διαδικτυακής αφθονίας, η καλή και αυθεντική μουσική όμως, ανεξαρτήτως είδους, θα είναι αδιαπραγμάτευτα ο κοινός παρονομαστής των releases της six d.o.g.s records. Έτσι απλά.

sixdogs_lemos_dt_2014_09

Το ύφος του label θα καθορίζεται από δύο βασικές θεματικές: η σειρά Gilda κατά κανόνα θα κινείται στον χώρο της σύγχρονης χορευτικής, ηλεκτρονικής μουσικής και η σειρά Markos θα αφορά συγκροτήματα προσανατολισμένα στην οργανική φόρμα. (Τα ονόματά τους δάνεισαν στο label δυο από τoυς πολλούς resident σκύλους του six d.o.g.s. Η Gilda κάνει παρέα με τους djs στα καμαρίνια. Στον Μάρκο αρέσει να κοιμάται κάτω από τη σκηνή κατά τη διάρκεια των live).

H μουσική θα κυκλοφορεί σε βινύλιο αλλά και digitalμορφή, η διανομή στο εξωτερικό θα γίνεται από την Rubadub, ενώ το design των κυκλοφοριών έχει αναλάβει το δημιουργικό γραφείο των Bend.

Οι δύο πρώτες κυκλοφορίες θα είναι των The East και Lemos.

sixdogs_the_east_dt_2014_09

Οι The East είναι μια ολοκαίνουργια μπάντα σύγχρονου, θορυβώδους, ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού rock & roll. Στην six d.o.g.s records– και συγκεκριμένα στην Markos series – θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους, ένα 10¨ δύο κομματιών, των SloMo και Tripoli.

Lemos δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους μυημένους της dance κουλτούρας στην Ελλάδα. Για τους υπόλοιπους αρκεί να αναφέρουμε πως πρόκειται για έναν από τους πιο επιφανείς μουσικούς παραγωγούς της εγχώριας house και techno σκηνής. Το 12¨ που θα κυκλοφορήσει στην Gilda series, περιέχει μια δεκάλεπτη διασκευή του «Καϊκτσή», του κλασικού ρεμπέτικου κομματιού του Απόστολου Χατζηχρήστου από το 1948, και ένα remixτου από τον Kreon.

Και οι δύο καλλιτέχνες θα εμφανιστούν – μεταξύ άλλων – ζωντανά στο μεγάλο launch party του label, στο six d.o.g.s, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, σε μια βραδιά με ελεύθερη είσοδο.

six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here