Τα ξημερώματα του Σαββάτου λεφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος λαϊκός μας τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών.

Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο και δυστυχώς κατέληξε σήμερα νοσηλευόμενος σε βαριά κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1937, στην Αθήνα. Έκανε σπουδαία καριέρα στο τραγούδι τις δεκαετίες 60 και 70, εποχές που είχε πολλές σημαντικές συνεργασίες και ερμήνευσε τραγούδια θρύλους που ακούμε μέχρι σήμερα. Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης ήταν μόνο μερικοί από τους συνθέτες που συνεργάστηκε.

“Πες πως μ΄ αντάμωσες”, “Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα”, “Όνειρο απατηλό”, “Γιε μου”, “Ο τρελός”, “Στου Όθωνα τα χρόνια“, “Στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια“, “Ρωμιός αγάπησε ρωμιά“, “Με τι καρδιά να σ’ αποχαιρετήσω”, “Φτωχό κορίτσι γειτονάκι μου” ήταν μόνο μερικά από τα σπουδαία τραγούδια που μας άφησε παρακαταθήκη στο ελληνικό τραγούδι…

Πέρα από τη μοναδική φωνή του, η εικόνα του ήταν επίσης χαρακτηριστική με τις μακριές φαβορίτες του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν λάτρης αγώνων αυτοκινήτου και μάλιστα είχε τρέξει και ο ίδιος σε αγώνες ενώ ειχε και μία ζηλευτή συλλογή από ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην κατοχή του. Μάλιστα μία περίφημη Lamborghini που είχε, φέρεται να ήτα δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση που ήταν φανατικός θαυμαστής του!

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε τρία παιδιά. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα που ακολούθησε κι αυτός καριέρα στο τραγούδι και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του, την Μαριάννα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here