Ένα ταξίδι στη μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή, ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της νέας γενιάς του, θα είναι η συναυλία του, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, παρέα με εξαιρετικούς καλλιτέχνες – Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Λιζέτα Καλημέρη – με τους οποίους τον συνδέουν δεσμοί δημιουργίας και αγάπης.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή τη συνάντησή τους επί σκηνής ο Γιώργος Καζαντζής δημιουργικός και πολυγραφότατος, αποκάλυψε το πρόγραμμα της συναυλίας, φτιαγμένο με μεράκι και άξονα αφ’ ενός τις συνεργασίες που έχει κάνει με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν και αφετέρου τους ανθρώπους που τον σημάδεψαν όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής και ο Μάνος Ελευθερίου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινά με την Κική Δημουλά να διαβάζει από βίντεο τα ποιήματά της «Μαύρη γραβάτα», «Χαίρε ποτέ» και την ορχήστρα να τη συνοδεύει με το οργανικό κομμάτι «Ναντίν» από τη δισκογραφική τους δουλειά Μικρή σουίτα, συνεχίζεται με το Γιώργο Νταλάρα και τα τραγούδια τους από τον δίσκο Έρωτας ή τίποτα, ακολουθεί ο Μίλτος Πασχαλίδης με αγαπημένα τραγούδια – ετοιμάζουν νέα δισκογραφική δουλειά, η Φωτεινή Βελεσιώτου με τις γνωστές μας Μέλισσες, οι οποίες κάνουν μετά τη μεγάλη επιτυχία δεύτερη καριέρα μέσα από το σήριαλ «Άγριες Μέλισσες» και φυσικά η Λιζέτα Καλημέρη και το αφιερώματα στους Ελευθερίου & Κουγιουμτζή.

Ο Γιώργος Νταλάρας όπως χαρακτηριστικά είπε «Μια παρέα αγάπης, τιμής και αλληλοκατανόησης θα δώσει το παρόν στην ιδιαίτερη συναυλία του Γιώργου Καζαντζή η οποία στηρίζεται στο καλό τραγούδι και την ποίηση. Ο Γιώργος είναι ένας αθόρυβος ήρωας του τραγουδιού με μεγάλη κατάρτιση, ο οποίος τολμά να παντρέψει μεταξύ τους διαφορετικούς ήχους και πολύπλοκα τραγούδια. Μπορεί να αλλάζει τόνους και κλίμακες όμως πάντα θα βάλει κάτι που θα χτυπήσει την καρδιά. Ο Γιώργος είναι άγκυρα. Σε μια εποχή δύσκολη εμείς ασχολούμαστε με στίχους κι αυτό είναι ελπιδοφόρο».

Η Φωτεινή Βελεσιώτου θυμήθηκε την πρώτη της συνάντηση με τον Γιώργο Καζαντζή και φυσικά με τις αγαπημένες και πολύ επιτυχημένες δικές του Μέλισσες που με μοναδικό τρόπο ερμήνευσε και που σήμερα είναι απόλυτα ταυτισμένες με τη σειρά του Αντέννα Άγριες Μέλισσες. «Είναι ο άνθρωπος που με έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό», είπε συγκινημένη.

Όσο για τον Μίλτο Πασχαλίδη ο Γιώργος Καζαντζής εκτός από ένας πολύ καλός φίλος είναι ο δημιουργός που εκτιμά και θαυμάζει και η παρουσία του στη συναυλία αυτή αποτελεί την απόδειξη της ενασχόλησής τους με ωραίες μουσικές και ωραία ποιήματα.

Στη συναυλία συμμετέχει μια εξαιρετική ορχήστρα την οποία αποτελούν οι:
Θοδωρής Κουέλης: Κόντρα Μπάσο
Θάνος Καζαντζής: Τύμπανα
Κώστας Νικολόπουλος: Ακουστική Κιθάρα
Γιώργος Καζαντζής: Πιάνο
Παναγιώτης Τσεβάς: Ακορντεόν
Κώστας Ματσίγκος: Κλασική Κιθάρα-Μαντολίνο
Παύλος Παφρανίδης: Μπουζούκι
Γιώργος Καραμφίλης: Μπουζούκι-Τζουράς
Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Α’ Βιολί
Βασίλης Ραψανιώτης: Β’ Βιολί
Ελευθερία Τόγια: Βιόλα
Μιχάλης Πορφύρης: Τσέλο

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου
Ώρα 20.30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη

Τιμές εισιτηρίων:
Μαθητές, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ: € 15
Ζώνη Ε: € 25
Ζώνη Δ: € 30
Ζώνη Γ: € 35
Ζώνη Β: € 40
Ζώνη Α: € 45
Διακεκριμένη Ζώνη: € 50

Προπώληση:
Στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2376&showid=5127#5127
τηλ.: 2107282333
και σε όλα τα καταστήματα Public

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here